Kompany zeker niet klaar voor Andorra

© Belga

De kans dat Vincent Kompany in actie komt tegen Andorra en Israël is klein. Hij kreeg een individueel ­programma tot en met zondag. De aanvoerder, die sukkelt met een kuitletsel, zal dus ten vroegste maandag met de groep meetrainen. Dinsdag is al de wedstrijd tegen ­Israël. Omdat zijn club Manchester City nauwlettend toekijkt, niet wil dat er een risico wordt genomen en contact houdt met de medische staf van de voetbalbond, lijkt een basisplaats voor Kompany ook tegen ­Israël onwaarschijnlijk.

lvdw

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

Gisteren trainden ook Meunier (knie) en Denayer (knie) uit voorzorg niet mee. Ze pikken vandaag wellicht weer aan bij de groep. De training is om 11 uur in Neerpede.

Hazard aanvoerder

Nu Kompany zeker niet klaar raakt voor de wedstrijd van zaterdag in ­Andorra zal Eden Hazard voor de derde keer in zijn carrière de aanvoerdersband bij de Rode Duivels aantrekken. Hij was ook al aanvoerder in Frankrijk en Wales. De ­gewoonte dat de speler met de meeste interlands automatisch de aanvoerdersband krijgt, werd door bondscoach Marc Wilmots doorbroken. Jan Vertonghen (73), Fellaini (65) en Axel Witsel (62) hebben meer caps dan de 60 interlands van Eden Hazard.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen