Moeder mag kinderen vijf jaar niet meer zien na vergiftiging zoontje

© afp

Hoewel ze haar zoontje van 13 maanden een dodelijke dosis insuline inspoot, hoeft de Oostendse verpleegster Sophie S. (37) niet naar de cel. De moeder kreeg vijf jaar voorwaardelijk. Maar al die tijd mag ze geen enkel contact meer hebben met haar eigen kinderen. De rechter legde haar ook een verbod op huisdieren op.

Arne Franck en Marc Klifman

Verpleegster Sophie S. (37) uit Oostende werd tijdens haar proces ‘een groot gevaar’ genoemd. Voor zichzelf. Maar nog veel meer voor haar twee zonen. Want het mag een wonder heten dat haar jongste zoon Ruben (2) nog leeft.

Het jongetje kreeg in januari vorig jaar door zijn moeder een bijna dodelijke spuit insuline toegediend. Sophie S. – toen nog hoofdverpleegster in het ziekenhuis van Oostende – speelde twee maanden een meelijdende moeder. Tot ze geen andere uitweg meer zag dan te bekennen.

Volgens psychiaters lijdt de moeder aan het syndroom van Münchhausen by proxy. Ze pleegde de feiten dus om zelf aandacht te krijgen. De openbare aanklager eiste dat de vrouw vijf jaar effectief de cel zou invliegen. Maar de rechter in Brugge ging daar gisteren niet op in. Sophie S. werd veroordeeld tot vijf jaar, volledig met uitstel. ‘Je hoeft niet naar de cel, maar je krijgt zeer zware voorwaarden opgelegd’, sprak de rechter haar toe. ‘Houd dat heel goed in uw achterhoofd. Anders belandt u alsnog in de gevangenis.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen