© was

PROXIMUS LEAGUE. Ontnuchtering bij Lierse na nieuwe offday

Lierse beleefde dinsdag opnieuw een offday. Defensief geklungel zorgde ervoor dat Seraing uit drie kansen drie goals puurde. Een pijnlijke 2-3-thuisnederlaag voor de Pallieters tegen een niet eens fantastisch voetballende tegenstander. Met deze nul op zes lijkt de opflakkering die de ploeg in september kende alweer voorbij.

gegy

Er zat voor rust heel weinig tempo in de wedstrijd, al had Lierse meer balbezit. Het eerste gevaar was voor Lierse, maar nadien kwam Seraing wat beter in de wedstrijd en dreigde het al een eerste keer met een ongevaarlijk afstandsschot van Udol.

Iets voor het half uur was het dan toch prijs door een individuele fout bij Lierse. Een vrij ongevaarlijke lange bal werd slecht beoordeeld door Ludovic Buysens waardoor Pierrot makkelijk binnen kon schieten. Lierse stak voor rust nog één keer zijn neus aan het venster. Een vrije trap van Thiago werd door de doelman van Seraing in corner getikt.

Strafschoppen komen te laat

De tweede helft kon voor Lierse niet dramatischer beginnen. Al na 35 seconden zag de verdediging van de Pallieters er alweer niet al te best uit en kon Udol de voorsprong voor Seraing verdubbelen.

Een flinke klap voor Lierse, maar niet veel later volgde de echte uppercut. Vanop strafschop kreeg het de kans zich weer in de match te schieten, maar topschutter Velikonja trapte op de doelman en ook Tahiri kon in de herneming niet scoren. En alsof het drama nog niet groot genoeg was, prikte Seraing bij de eerste de beste tegenaanval zelfs de 0-3 voorbij Brondeel. Opnieuw lag defensief geklungel - dit keer van Diaby - aan de basis van het tegendoelpunt.

In het slot kreeg Seraing het nog even warm. Lierse kreeg in de laatste vijf minuten nog twee strafschoppen en deze keer werden die wel benut. Eerst lukte Tahiri een panenka en in extra tijd stuurde Hassan de doelman de verkeerde kant op. Helaas voor de Pallieters kwam dit allemaal te laat en kon dit de zwakke wedstrijd niet verbloemen.

Bekijk hier de stand in de Proximus League!