RUP Afschaffing omleidingsweg N76 Lozen

De gemeente heft de reservatiestrook voor een omleidingsweg in Lozen, ingetekend in het gewestplan Neerpelt-Bree, op. Dat gebeurt via een gemeentelijk RUP.

RDr

De reservatiestrook voor deze omleidingsweg, die in het noorden start in Hamont-Achel, gaat over de Zuid-Willemsvaart, buigt links van de Hamonterweg af en vindt in Veldhoven terug aansluiting op de Hamonterweg. Die strook doorsnijdt een natuurgebied, een agrarisch gebied en woongebied met landelijk karakter (WGLK). De percelen in dit WGLK, zijn effectieve bouwgronden maar kunnen niet aangesneden worden wegens de ingetekende reservatiestrook.

De gemeenteraad laat nu een RUP opmaken voor het opheffen van deze reservatiestrook N76 in Lozen. Zowel Bree als Meeuwen-Gruitrode hebben deze reservatiestrook op hun grondgebied reeds eerder afgeschaft. Bijgevolg heeft in Lozen deze reservatiestrook geen nut meer.

De opdracht voorziet in een voorstudie en een basiskaart, een voorontwerp en een ontwerp van RUP. De kosten worden geraamd op 30.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer