© Photo News

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Juventus al zeker van achtste finales CL na nipte zege tegen Manchester City

Juventus heeft op de vijfde speeldag in de Champions League een zuinige 1-0 overwinning behaald tegen Manchester City. Mario Mandzukic scoorde halverwege de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd, die enkel in de slotfase echt kon boeien. Juve neemt zo de leiding over in groep D, beide ploegen zijn nu zeker van kwalificatie op het kampioenenbal.

Jef Van Hoofstat

Manchester City had zijn ticket voor de volgende ronde al voor de aftrap beet, Juventus had nog één driepunter nodig om zeker te zijn van kwalificatie. Afgelopen weekend werkten beide ploegen ook een topwedstrijd in de eigen competitie af, al liep dat voor Juventus een pak beter af: het versloeg AC Milan, terwijl City met de billen bloot ging tegen Liverpool.

Geen wonder dus dat Juve-coach Allegri grotendeels vasthield aan de ploeg die Milan versloeg, enkel de licht geblesseerde Evra moest plaatsnemen op de bank. Bij Man. City geen Kompany, de Rode Duivel is nog steeds geblesseerd en werd vervangen door Otamendi. Kevin De Bruyne mocht van coach Pellegrini wel starten.

De middenvelder zag zijn ploeg ook het best beginnen, maar een dreigende voorzet van onze landgenoot werd net op tijd verwerkt door de Juventus-defensie. Daarna domineerden de bezoekers weliswaar het balbezit, maar tot grote kansen leidde dat niet. Enkel Fernandinho kon na een kwartier profiteren van geklungel in de Italiaanse verdediging , maar was te verrast en schoot over.

Die misser werd meteen daarna extra zuur: Pogba zet op eigen helft een heerlijke dribbel in en levert vervolgens een puike voorzet af. Voor doel toonde Mandzukic zich sterker dan Otamendi, en devieerde het leer beheerst voorbij doelman Joe Hart. Het ideale scenario voor Juventus, dat zich nu nog meer kon terugplooien en rekenen op de omschakeling. Onder impuls van een onhoudbare Pogba kregen Mandzukic en Lichtsteiner in de eerste helft nog kansen om de Turijnse voorsprong te verdubbelen, maar Hart toonde zich tweemaal sterker en slimmer.

Na rust een soortgelijk scenario: City wilde wil, maar een sluw Juventus liet zich op geen enkel moment uit zijn evenwicht brengen. Een eenzaam heet standje voor het doel van Buffon (waarbij achtereenvolgens Fernandinho, Touré en Demichelis het net niet vonden) en meteen daarna een gemist opwippertje van de ingevallen Alvaro Morata niet te na gesproken, leek de wedstrijd af te stevenen op een eenvoudige zege voor Juventus.

Maar in de laatste twintig minuten veranderde het spelbeeld helemaal: Kevin De Bruyne opende de debatten met een gemeten stiftbal over Chiellini tot bij Agüero, maar diens schot week onderweg af. Aan de andere kant zette Morata z’n rechtstreekse tegenstanders Otamendi en Demichelis te kijken met twee eenvoudige kapbewegingen, maar hij wachtte vervolgens te lang om af te drukken en gunde Hart zo de tijd om in zijn voeten te duiken. De doelman liep daarbij wel een blessure op en moest voor de slotfase nog vervangen worden door Willy Caballero.

Dan maar weer naar de overkant: Raheem Sterling, die Agüero verrassend was komen aflossen, kreeg een opgelegde kans na een afleggertje van De Bruyne, maar slaagde er nog in om een gapend doel te missen. En ook Juve kreeg nog een grote kans: invaller Cuadrado kon tot twee keer toe afdrukken, maar kon het doelkader niet vinden. City leefde helemaal op, maar Juventus speelde het listig uit: beetje tijd rekken hier, een sluw foutje daar...

De Italianen sleepten de zege zo over de meet, en pakken met deze driepunter ook de leiding in groep D. Juventus heeft nu 11 punten, twee meer dan City dat al zeker was van de kwalificatie. In de andere wedstrijd in de groep won Mönchengladbach van Sevilla met 4-2, de Duitsers nemen zo de derde plaats over van Sevilla en gaan naar de Europa League als ze op de slotspeeldag (in Engeland) even goed of beter doen Sevilla in eigen huis tegen Juventus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer