Direct naar artikelinhoud

Teruglezen - PSV pakt verdiend punt op Old Trafford

Het lukte PSV net niet om te winnen van Manchester United. Maar het speelde op Old Trafford een uitstekende wedstrijd en behaalde een verdiend punt. Nu heeft de ploeg een uitstekende uitgangspositie om door te gaan naar de volgende ronde. De Volkskrant hield een liveblog bij van de wedstrijd, dat kunt u hieronder teruglezen. Het wedstrijdverslag staat hier.

Spelers van PSV danken hun supporters.Beeld photo_news

23:34 woensdag 25 november 2015

Louis van Gaal gaat met Manchester United in de laatste poulewedstrijd op bezoek bij Wolfsburg. Als United daar wint, gaat het door naar de volgende ronde. PSV heeft plaatsing voor de volgende ronde ook in eigen hand. Bij winst op CSKA Moskou is het zeker Europese overwintering. Daarmee is dit liveblog gesloten.

23:26 woensdag 25 november 2015

Van Gaal was niet tevreden over het spel van zijn team: 'We hadden het de eerste helft kunnen afmaken, daarvoor hadden we genoeg kansen. In de tweede helft werd het slechter dan slecht. Sommige spelers hadden niet het vertrouwen om de bal te hebben. Toch hebben we voldoende kansen gehad. Lindgaard kan de wedstrijd in de tweede helft beslissen', aldus Van Gaal bij SBS 6.

Manager Louis van Gaal op de bank in Manchester.Beeld anp

23:19 woensdag 25 november 2015

Na een goede wedstrijd van PSV, nemen de Eindhovenaren een punt mee uit Manchester. Daarmee kan het tevreden zijn. Zeker als het kijkt naar de uitgangspositie in de Champions League. Bij winst tegen CSKA Moskou is PSV zeker van een plek in de volgende ronde.

Luuk de Jong en Daley Blind.Beeld anp

23:01 woensdag 25 november 2015

Het spel van Manchester United hield niet over.

Twitter bericht wordt geladen...

22:55 woensdag 25 november 2015

Philip Cocu bij SBS 6: 'We hebben ons geweldig gemanifesteerd. We hadden een paar mogelijkheden, maar zij ook. Zeker in de tweede helft hadden we ruimte. Toen had United de oplossing totaal niet meer. Daar hadden we meer uit kunnen halen. Aan het einde waren de krachten er niet meer. We kunnen blij zijn met een punt.'

Pröpper en Feilliani.Beeld epa

22:41 woensdag 25 november 2015

PSV heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft om de volgende ronde van de Champions League te halen. Als de Eindhovenaren winnen tegen CSKA Moskou, gaat de ploeg door. Een gelijkspel kan zelfs genoeg zijn.

Spelers van Manchester United stappen het veld af.Beeld getty

22:39 woensdag 25 november 2015

Luuk de Jong baalt van dit gelijkspel: 'We hebben volwassen gespeeld. We geven wel wat kansen weg. Als we de bal hadden, probeerden we te voetballen. Je kan hier een doelpunt maken, en dan kan je de wedstrijd nog winnen', zegt De Jong bij SBS 6.

22:38 woensdag 25 november 2015

PSV sterk gespeeld tegen Manchester United. Tactisch stond de ploeg zo sterk dat de Engelsen er niet doorheen kwamen. Indrukwekkend was de vechtlust van de Eindhovenaren.

22:36 woensdag 25 november 2015

Het is afgelopen bij Manchester United - PSV.

Anthony Martial.Beeld epa

22:32 woensdag 25 november 2015

Verdedigend staat het bij PSV uitstekend en de ploeg is in de tweede helft beter dan Manchester United. Dat is een grootse prestatie. De Eindhovenaren lijken het echter niet te kunnen afmaken. PSV kan de bal voorin niet vasthouden, dat is een groot euvel. De blessuretijd is ingegaan.

22:22 woensdag 25 november 2015

Laatste tien minuten zijn ingegaan. PSV heeft de regie in handen. Andres Guardado bemoeit zich steeds nadrukkelijker met het spel. Hij is de drijvende kracht achter het slotoffensief van de Eindhovenaren.

Jeffrey Bruma aan de bal.Beeld photo_news

22:14 woensdag 25 november 2015

Nu een enorme kans voor Lindgaard. Hij moet een goal maken, maar schiet de bal hoog over. PSV komt goed weg.

Joshua Brenet en Anthony Martial in duel om de bal.Beeld getty

22:13 woensdag 25 november 2015

Santiago Arias is één van de uitblinkers bij PSV. Hij stoomt op langs de rechterlijn, maar dan is zijn voorzet slecht. Manchester United staat nu onder druk.

22:07 woensdag 25 november 2015

Manchester United blijft het meeste balbezit houden. Maar met het inbrengen van Feillani, spelen de Engelsen nog meer op de lange bal. Dat komt het voetbal niet ten goede. De ploeg probeert gevaarlijk te zijn uit standaardsituaties.

Philip Cocu langs de lijn.Beeld epa

22:00 woensdag 25 november 2015

Na 58 minuten wordt Memphis gewisseld voor Young.

Old Trafford.Beeld afp

21:59 woensdag 25 november 2015

Verdedigend staat het dan misschien goed bij PSV, maar voorin kan het weinig potten breken. Zo lukt het Luuk de Jong niet om zich te presenteren als aanvalsleider. Hij verliest de bal te vaak. Locadia komt amper in het spel voor.

21:49 woensdag 25 november 2015

Het is weer begonnen in Manchester.

21:40 woensdag 25 november 2015

PSV staat knap te verdedigen in Old Trafford. Zo zijn de Eindhoven de eerste helft goed doorgekomen, de ploeg geeft niet veel kansen weg. Daarentegen kan PSV zelf ook niet veel creëren.

Luuk de Jong in duel met Morgan Schneiderlin.Beeld reuters

21:32 woensdag 25 november 2015

Het is rust in Manchester. Na een moeilijk begin kwam PSV gaandeweg beter in de wedstrijd. Beste kansen zijn voor Manchester.

21:24 woensdag 25 november 2015

Koddig moment van Jeroen Zoet. Hij struikelde met de bal aan zijn voet, terwijl Wayne Rooney in de buurt was. Met zijn teen kon hij de bal nog wegwerken.
Manchester United dringt nu weer iets meer aan en kreeg met Martial en Lindgaard twee kansen.

Wayne Rooney controleert de bal.Beeld photo_news

21:15 woensdag 25 november 2015

PSV kruipt de laatste tien minuten iets meer uit de schulp. Na een goed uitgespeelde aanval kwam de bal bijvoorbeeld bij Brenet, maar zijn voorzet was zwak. Verder lijkt PSV nu beter uit de druk van Manchester te kunnnen voetballen.

Uit een corner van Daley Blind kan Schneiderlin echter bijna de 1-0 binnentikken.

Jesse Lingard probeert een omhaal.Beeld anp

21:09 woensdag 25 november 2015

Supporters van Manchester hadden een eerbetoon voor George Best georganiseerd.

21:05 woensdag 25 november 2015

Manchester United voert de druk op tegen PSV. Harde voorzet van Martial wordt net gemist door Rooney. Grootste kans tot nu toe.

21:02 woensdag 25 november 2015

Luciano Narsingh moet zich na achttien minuten al laten vervangen met een hamstringblessure. Gaston Perreiro is zijn vervanger.

Jeffrey Bruma probeert de bal af te pakken van Anthony Martial.Beeld afp

20:56 woensdag 25 november 2015

Manchester United heeft meer balbezit dan PSV. De Eindhovenaren wachten voorlopig af. De thuisploeg schoot twee keer op doel, maar dat leverde amper gevaar op. Jeroen Zoet redde de bal.

Manchester United lijkt het spel te moeten maken, met Memphis in de spits. De spitspositie volgens Louis van Gaal de beste positie voor de Nederlander.

20:54 woensdag 25 november 2015

In de zevende minuut herdenken de supporters van Manchester United George Best. De legende uit Wales speelde jarenlang voor Manchester United, altijd met rugnummer 7, net zoals Memphis nu.

Luuk de Jong doet zijn warming-up in Manchester.Beeld getty

20:48 woensdag 25 november 2015

Bij Jeroen Zoet zijn ze trots op Jeroen Zoet. De huidige keeper van PSV keepte één seizoen bij RKC Waalwijk.

20:46 woensdag 25 november 2015

De wedstrijd is begonnen in Manchester.

20:35 woensdag 25 november 2015

Als PSV vanavond gelijkspeelt en volgende week zijn laatste wedstrijd wint van CSKA Moskou (thuis), is PSV zeker van de volgende ronde in Champions League.

Ryan Giggs.Beeld photo_news
Een supporter van Manchester United met het shirt van legende George Best uit Wales.Beeld reuters

20:33 woensdag 25 november 2015

Depay bereidt zich voor op de wedstrijd tegen zijn oude club. Depay begon sterk bij Manchester United, maar kende daarna een terugval. Afgelopen weekend mocht hij weer eens een hele wedstrijd spelen. Vanavond krijgt hij weer de kans van Louis van Gaal.

20:26 woensdag 25 november 2015

Hector Moreno beging in Eindhoven een zware overtreding op Luke Shaw van Manchester United. Shaw brak daarbij zijn been en is langdurig uit de roulatie. 'Ik had voorspeld dat Luke de revelatie van dit seizoen zou worden. Het is een groot verlies voor ons, Luke is onze beste back', zei Van Gaal over de geblesseerde speler. De supporters van PSV hebben een sfeeractie voor Shaw bedacht.

20:20 woensdag 25 november 2015

Memphis Depay staat in de basis tegen zijn oude club PSV. In de aanval staan nog meer Wayne Rooney, die terug is na een ziekte, en Anthony Martial, die is hersteld van een blessure. Ook Daley Blind heeft van trainer Louis van Gaal een basisplaats gekregen.

Bij PSV heeft Luciano Narsingh een basisplaats gekregen van trainer Phillip Cocu en daarom zit Gastón Pereiro op de bank. De Mexicaanse spelmaker Andrés Guardado is ook gewoon van de partij. Over zijn inzetbaarheid was lichte twijfel vanwege een kleine bovenbeenblessure. Jorrit Hendrix krijgt op het middenveld de voorkeur boven Adam Maher.

20:17 woensdag 25 november 2015

VfL Wolfsburg deed al goede zaken in groep B van van PSV en United door in Moskou te winnen van CSKA: 0-2. Invaller André Schürrle tekende voor beide treffers.

De Duitsers hebben na vijf duels negen punten en ontvangen op 8 december Manchester United in eigen huis. CSKA komt op de laatste speeldag in de groepsfase naar Eindhoven voor een ontmoeting met PSV en kan zich door het verlies woensdag niet meer kwalificeren voor de laatste zestien.

André Schürrle scoorde twee keer in Moskou.Beeld epa

20:13 woensdag 25 november 2015

De persconferenties van Van Gaal zijn vaak onderhoudender dan de wedstrijden van Manchester United. Lees hier het verslag van de persconferentie van Van Gaal voorafgaand aan het duel met PSV.