Direct naar artikelinhoud

Champions League: PSG en Atlético door naar laatste 16

PSG walst over Malmö heen, Wolfsburg doet goede zaken in Moskou en Atlético wint in eigen huis van Galatasaray. Alle wedstrijden in de Champions League van woensdagavond op een rij.

Ibrahimovic van PSG.Beeld epa

Juventus - Manchester City: 1-0

Juventus is opnieuw van de partij in de knock-outfase van de Champions League. De verliezend finalist van vorig seizoen won woensdagavond voor eigen publiek met 1-0 van Manchester City, dat zijn plek bij de laatste zestien in het Europese miljoenenbal al had verdiend. Mario Mandzukic hielp de Italiaanse kampioen aan de zege.

Nodig was die achteraf niet. Sevilla had Borussia Mönchengladbach in Duitsland moeten verslaan om nog een kans te hebben. De Spanjaarden kwamen niet in de buurt. De thuisclub, die louter nog om de centen speelde in groep D, won met 4-2 en kwam daarmee op koers naar een vervolg in de Europa League.

Juventus - Manchester City: 1-0
Beeld afp

Malmö - PSG: 0-5

Paris Saint-Germain heeft geen hulp van buitenaf nodig gehad om de achtste finales te bereiken van de Champions League. De Franse kampioen haalde woensdagavond op eigen kracht de laatste zestien door in Zweden te winnen van Malmö FF: 0-5.

Adrien Rabiot, na een fraaie voorzet van Gregory van der Wiel, en Angel Di Maria scoorden voor rust. Steraanvaller Zlatan Ibrahimovic, zeer actief tegen de club waar zijn rijke voetbalcarrière ooit begon, maakte het karwei af. Di Maria en Lucas Moura voerden de productie verder op.

Elk ander resultaat had ook volstaan voor PSG. Real Madrid, al geplaatst, versloeg Sjachtar Donetsk in Oekraïne met 4-3 door onder meer twee treffers van Cristiano Ronaldo.

CSKA Moskou - Wolfsburg: 0-2

Wolfsburg heeft woensdagavond bijzonder goede zaken gedaan in groep B door in Moskou te winnen van CSKA: 0-2. Invaller André Schürrle tekende voor beide treffers.

Wolfsburg had in Moskou het meeste balbezit en de meeste kansen. CSKA was dicht bij de openingstreffer maar een schot van Zoran Tosic na een uur spelen trof de paal. De Russische keeper Igor Akinfejev zag er bij beide doelpunten niet goed uit. Een schot van Schürrle in de 67e minuut, na een assist van de Nederlandse spits Bast Dost, glipte onder de armen door van de onfortuinlijke Russische doelman. Bij de tweede goal werd Akinfejev op het verkeerde been gezet en was hij kansloos op een eenvoudig schot. Dost werd in de slotfase vervangen toen de winst veilig was gesteld.

De Duitsers hebben na vijf duels negen punten en ontvangen op 8 december Manchester United. CSKA komt op de laatste speeldag in de groepsfase naar Eindhoven voor een ontmoeting met PSV en kan zich door het verlies woensdag niet meer kwalificeren voor de laatste zestien.

Spelers van Wolfsburg vieren een doelpunt.Beeld getty

Astana - Benfica: 2-2

De minimale kans die de Kazachse landskampioen Astana nog had op plaatsing voor de achtste finale is woensdag voor eigen publiek in rook opgegaan door een gelijkspel tegen Benfica (2-2).

De thuisploeg begon overtuigend aan het duel met de Portugezen en kwam met 2-0 voor door goals van Patrick Twumasi en Marin Anicic. Benfica herstelde zich met twee doelpunten van de Mexicaanse spits Raúl Jiménez en had met de meeste kansen misschien wel recht op meer, maar kon niet zorgen voor een derde treffer.

Koploper Benfica in groep C is door het gelijkspel weer een stap dichter bij de laatste zestien maar nog niet definitief door.

Astana - Benfica: 2-2
Beeld ap

Atlético Madrid - Galatasaray: 2-0

Benfica en Atlético Madrid hebben zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Madrilenen kwalificeerden zich door een zege op eigen veld tegen Galatasaray (2-0).

De Turkse club werd voor rust slechts één keer gevaarlijk. Een schot van aanvoerder Wesley Sneijder ging voor langs. Twee minuten later tekende Antoine Griezmann voor de openingstreffer door een voorzet van Gabi binnen te koppen. Na rust was de dezelfde combinatie succesvol over de grond.

Galatasaray is uitgeschakeld in de Champions League maar kan nog verder in de Europa League door op 8 december minimaal gelijk te spelen als Astana op bezoek komt.

Atlético Madrid - Galatasaray: 2-0
Beeld ap

Mönchengladback - Sevilla: 4-2

Borussia Mönchengladbach won thuis met 4-2 van Sevilla. De Spaanse club is hierdoor uitgeschakeld. Mönchengladbach is verzekerd van de derde plaats, die recht geeft op de Europa League.