ETHIAS LEAGUE. Asse-Lennik blijft ongeslagen, Roeselare voorbij Amigos

© Kms

© Kms

© Kms

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bekerwinnaar Asse-Lennik is in het prille seizoenbegin op drie fronten nog altijd ongeslagen. Menen was in het Molenbos geen partij voor de thuisploeg die in zijn vierde match op tien dagen tijd toch weer indruk maakte door geen set prijs te geven.

STEFAN GEEROMS, mabe

De komst van Menen boezemt zelfs de toppers enige angst in. Het heet dan ook een onvoorspelbare ploeg te zijn die in een goede dag niet om een stunt verlegen zitten. Met de ex-Kroatische international Igor Juricic aan het trainersroer en acht nieuwe spelers waait er bovendien een nieuwe wind bij de West-Vlamingen. Voor Asse-Lennik was het dan weer de eerste thuismatch van het seizoen. Twee dagen na de felbevochten vijfsetter tegen Constanta opteerde coach Johan Devoghel ervoor om zijn hoofdaanvaller Robin Overbeeke en hoekaanvaller Seppe Baetens te laten rusten.

Het was in de eerste set dan ook nog wat zoeken en tasten voor spelverdeler Frank Depestele. Menen hield via de Noor Kvalen en de Fransman Baris stand tot 10-9. Devoghel schudde met een time-out zijn troepen wakker en van dan af begon het vlotter te lopen bij de thuisploeg. De Let Reinis Pekmans deed zich als vervanger van Overbeeke eindelijk gelden en diepte vanaf 16-12 de kloof uit tot 20-16 en 25-20 setwinst. In de tweede set hield Barais Menen tot 12-12 in koers. Maar met een slimme plaatsbal scoorde Depestele de 16-12. Juricic probeerde met Vandeweyer en Jensen in de ploeg het tij nog te doen keren maar Andringa en Pekmans met een blok brachten de 2-0 op het scorebord.

Zonder echt diep te moeten gaan of fraai te spelen stoomde Asse-Lennik door naar een uiteindelijk makkelijke overwinning. De komst van een monument als Frank Depestele gaf de bekerwinnaar een stevige injectie. De 38-jarige Lennikenaar is samen met libero Dirk Sparidans de leider op het veld. Sommige ploegmaats zijn nog wat onder de indruk van Depestele's présence op het veld maar zijn geniale ingevingen maken nog vaak het verschil.

De Poolse nieuwkomer Staszewski beschikt over een uitstekende service en bracht de Brabanders in de derde set op 10-6. Pekmans leverde ook als blokkeerder uitstekend werk en dat leverde uiteindelijk de 25-19 setwinst op.

Roeselare probleemloos voorbij Amigos

In een opnieuw goed gevulde sporthal nam de thuisploeg de beste start. Blondeel en Hofmans zorgden voor de 7-6. Dan gingen de plaatselijke aanvallers iets te makkelijk in de fout en liep de landskampioen via Tuerlinckx, Van de Velde en Coolman 11-16 weg. Amigos kwam nog wel dreigen bij 19-22, maar Van Hirtum en Claes zorgden voor de 0-1. Van de Velde zette de bezoekers op 4-7, maar via enkele geslaagde blocks kwam Amigos terug tot 7-8. D’hulst en Van de Velde diepten uit tot 8-13, Coolman en Claes serveerden naar 11-16. Hofmans zorgde nog even voor wat weerwerk, maar Amigos kreeg dan Coolman en Tuerlinckx nog nauwelijks afgestopt. Amigoscoach Melis bracht dan in de derde set Mathias Blondeel, Relecom, Van Heyste en Cox in. Dat bracht geen zoden aan de dijk want Roeselare liep binnen de kortste keren met Coolman aan de service 1-8 uit. Oprins scoorde nog wel enkele punten, maar Roeselare stoomde vrij vlot via 3-12 en 8-17 naar de 0-3.

Uitslagen:

Haasrode - Gent 1-3Asse-Lennik - Menen 3-0Am. Zoersel A - Roeselare 0-3

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen