Direct naar artikelinhoud
Video

Zlatan plaatst zich in zijn Malmö voor volgende ronde, Real groepswinnaar

In groep A zijn de tickets voor de 1/8e finales van de Champions League verdeeld. PSG ging op bezoek bij Malmö FF met 0-5 winnen - treffers van Rabiot, Di María (2), Ibrahimovic en Lucas - en verzekerde zich zo van de tweede plaats. Real Madrid kroonde zich met een spectaculaire 3-4 zege op bezoek bij Shakhtar tot groepswinnaar.

Malmö. De thuisstad van Zlatan Ibrahimovic en de club waar alles begon voor hem. In zijn stadion in zijn stad was het zijn PSG dat al snel op voorsprong klom. Na drie minuten trapte Van der Wiel een voorzet naar het penaltypunt en daar mocht Rabiot ongehinderd koppen, 0-1. Nog voor het kwartier deden de Parijzenaars de boeken al toe voor de thuisploeg. Zlatan zag Matuidi, die vond Di María en de Argentijn legde de bal perfect in het hoekje, 0-2.

Cavani viseert doelhout
Malmö kreeg via Berget een reuzekans op de aansluitingstreffer, maar hij mikte op Trapp. Aan de overkant gebruikte Ibrahimovic een heerlijke steekballetje om Cavani oog in oog te zetten met Wiland, de Uruguayaan trapte de 0-3 op de paal. In de 37e minuut rook Zlatan zijn kans. Hij zocht de ruimte voor het schot en haalde uit. Onderweg week de bal nog even af, Wiland kreeg er toch zijn handen tegen. Geen treffer dus voor 'Ibra' en 0-2 bij de rust.

Daar is Zlatan
Wat in de eerst helft niet lukte deed Zlatan na de pauze wel. Hij dook vanop links de zestien in en gaf zijn ex-club het genadeschot met een plaatsbal in de verste hoek, 0-3. Het kon niet uitblijven in zijn stadion in zijn stad. Uit respect vierde hij niet. Malmö kreeg onmiddellijk een grote mogelijkheid om iets terug te doen toen de bal op de stip ging na een fout van Maxwell op Djurdjic. Rosenberg nam zijn verantwoordelijkheid en zette Trapp op het verkeerde been, maar mikte de bal dan op de paal.

Forfaitcijfers
PSG daarentegen had de smaak wel te pakken en had vandaag een enorme doelpuntenhonger. Maxwell schilderde de bal op het hoofd van Di María, de Argentijn knikte ongedekt zijn tweede van de avond tegen de touwen, 0-4. Dat smaakte duidelijk naar meer en PSG smeerde Malmö forfaitcijfers aan. Zlatan liet een vrije trap aan Lucas, de Braziliaan krulde de bal heerlijk binnen, 0-5.

In de 84e minuut dan het moment waar iedereen op zat te wachten. Ibrahimovic werd naar de kant gehaald in zijn stadion in zijn stad. Heel het stadion gaf hem een staand ovatie. Zlatan kwam, Zlatan zag en Zlatan overwon.

Real groepswinnaar

Real Madrid - al geplaatst voor de 1/8e finales - ging vanavond op bezoek bij Shakhtar Donetsk. In Oekraïne wilde de 'Koninklijke' de schandalige 0-4 nederlaag in El Clásico van afgelopen weekend doorspoelen. Na achttien minuten prikten de Madrilenen een eerste keer. Modric stuurde Bale weg in de rug van de verdediging en de Welshman tikte de bal over doelman Pyatov tot bij Ronaldo. Die had het leer maar binnen te prikken, 0-1. Nadien lieten Cristiano en Bale na de score uit te diepen, waardoor het kleinste verschil bij de rust op het bord bleef staan.

Koninklijk gaspedaal
Na de koffie trapte Real het gaspedaal in en Shakhtar kon niet meer volgen. Ronaldo leverde eerste de assit voor Modric (0-2) en nadien gaf hij de bal mee aan Carvajal. Die trapte met een heerlijke krul de 0-3 tegen de touwen. Shakhtar uitgeteld. De 'Koninklijke' stopte echter niet met tellen. Bale en Ronaldo deden hun kunstje uit de eerste helft gewoon over. De Welshman bediende de Portugees en die mikte zijn 81e CL-treffer in twee tijden tegen de netten, 0-4.

Real bibbert
Real moest echter wel een eerredder toestaan toen Casemiro een penaltyfout beging op Taison. Teixeira faalde niet vanop de stip, 1-4. Dat gaf Shakhtar vertrouwen en zes minuten later knikte Detinho een hoekschop van Bernard tegen de touwen, 2-4. Kon het nog voor de thuisploeg? Het antwoord op die vraag: nee. Al maakte Teixeira het nog extra spannend toen hij Casilla te grazen namen met een plaatsbal in de verste hoek, 3-4. Daar bleef het echter bij.

Dankzij die zege is Real (13 punten) zeker van de groepswinst. Met nog één wedstrijd te spelen heeft de 'Koninklijke' drie punten voorsprong op PSG, dat ook al zeker is van de volgende ronde. Shakhtar en Malmö hebben allebei drie punten en beslissen op de laatste speeldag wie derde wordt.