Direct naar artikelinhoud
Update

Bekerwinnaar PEC naar Cambuur, Twente treft AZ

FC Twente speelt in de kwartfinales van de KNVB Beker tegen AZ. Twente speelt de wedstrijd thuis in Enschede. Dat wees de loting donderdagavond uit. Het wordt een confrontatie tussen de nummers zes en vijf uit de eredivisie. Twente schakelde woensdag in de achtste finales De Graafschap uit (4-2), AZ rekende af met NEC (2-1).

Bekerwinnaar PEC naar Cambuur, Twente treft AZ

Bekerhouder PEC Zwolle gaat in Friesland op bezoek bij SC Cambuur. PEC, de trotse nummer drie in de competitie, plaatste zich dinsdag al bij de laatste acht door een krappe zege bij VVV-Venlo (0-1). Cambuur won in Almelo met 3-0 van Heracles.

FC Groningen moet tegen Vitesse, dat donderdag Ajax vernederde met 4-0. De Groningers, die woensdag met 3-0 te sterk waren voor Volendam, mogen in de eigen Euroborg spelen.

Excelsior, dat NAC Breda een afstraffing gaf van 6-0, speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel tussen PSV en Roda JC. Dat duel is verschoven naar dinsdag 20 januari, omdat deze week de topper tussen PSV en Feyenoord (4-3) moest worden ingehaald.

De vier kwartfinales zullen verspreid over dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 januari worden afgewerkt. De KNVB maakt het programma vrijdag bekend.