© GVA

G-ploeg neemt deel aan grootste tornooi van het land

De G-ploeg van Berchem Sport trekt komend weekend zijn seizoen op gang tijdens het Football Kick Off-tornooi in Boom. Meer dan achthonderd voetballers met een lichamelijke of verstandelijke beperking zullen er het beste van zichzelf geven.

Kristof Somers

Het Football Kick Off-tornooi, een samenwerking tussen de Football+ Foundation van de KBVB, Special Olympics en Voetbalfederatie Vlaanderen, is al aan zijn zesde editie toe. Komend weekend, op 6 september, is de gastheer Rupel Boom, dat deze zomer pas startte met G-voetbal.

Het G-voetbaltornooi kan traditioneel ook op Berchem Sport rekenen. Twee jaar geleden organiseerde de club zelf nog het grootste G-voetbaltornooi van het land. Tim Huygen en zijn G-leeuwen kunnen zondag alle steun gebruiken aan het jeugdcomplex De Schomme in Boom.

Wie zeker aanwezig zal zijn, is Piet den Boer. De Nederlandse ex-aanvaller van KV Mechelen draagt dit initiatief een warm hart toe en brengt ieder jaar enkele bevriende spelers en trainers mee. Zij nemen voor de gelegenheid elk een team onder hun hoede.

MEER OVER Berchem Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL