© BELGA

Tinkoff-Saxo rijdt ondanks dreigementen door in Vuelta

Tinkoff-Saxo is gewoon van start gegaan in de twaalfde etappe. Teammanager Oleg Tinkov was daags voordien nog razend nadat zijn renner Sergio Paulinho werd aangereden door een motor van de televisie en uit de wedstrijd moest stappen. Eerder verloor het team ook al Peter Sagan door zo’n incident. Tinkoff dreigde er mee zijn ploeg terug te trekken uit de Vuelta, maar doet dat nu niet.

Wielrennen op Sportwereld.be

Paulinho reed lange tijd verder, maar bloedde hevig. Uiteindelijk werd hij gehecht tijdens de wedstrijd aan zijn been om zijn tocht te kunnen voortzetten, maar dat lukte niet en hij moest de wedstrijd verlaten.

Vooraf aan de start van de twaalfde etappe vond er een overleg plaats op de teambus tussen de ploegleiders van Tinkoff-Saxo, de koersdirecteur, UCI-commissarissen en vertegenwoordigers van de Spaanse televisie, TV Espana. Tinkoff-Saxo presenteerde een lijst van minimum voorwaarden in de koers om de veiligheid van de renners te waarborgen en werd gesproken over maatregelen.

Als er opnieuw een incident zou zijn deze Vuelta, dan trekt Tinkoff-Saxo zijn ploeg uit de wedstrijd. Meteen worden nu al volgende maatregelen getroffen: de koersdirecteur zal er via de koersradio nog eens op hameren dat alle wagens de veiligheid in acht moeten nemen, dat het hun eerste prioriteit is en risico’s niet mogen genomen worden om een foto of beeld te schieten. De minimumafstand tussen renners en motors werd verdubbeld: van vijf naar tien meter en tot slot zal de organisatie de motorbestuurders nog eens streng onder de loepe nemen.

Omdat die maatregelen al meteen van kracht gaan, besloot Tinkoff-Saxo van start te gaan. Na de koers volgt ook nog een meeting om verder de discussie aan te gaan over de veiligheid van de renners en maatregelen op lange termijn te nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen