Diefstallenplaag van BMW’s teistert regio

© if

Dieven hebben het gemunt op BMW’s in onze regio. Deze week alleen al waren er al twee diefstallen van zware BMW’s en een poging tot.

pma

Er blijven in de regio maar BMW’s gestolen worden. Vooral de zwaardere modellen zijn in trek bij dieven. In de nacht van dinsdag op woensdag werd in Heestert een witte BMW 335 gestolen. Dat gebeurde op een openbare parking langs de Vierkeerstraat.

Diezelfde nacht werd er in het Waalse Orroir, net over de grens met Avelgem, een zwarte BMW M6 gestolen. In de nacht van maandag op dinsdag was er een poging tot diefstal van een BMW X6 in Marke. Daar was het slot al verwijderd, maar de auto bleef staan.

Ook vorige week werden zeker twee BMW’s gestolen. Eén in Gullegem, daar gooiden de dieven een steen door het raam en gingen er met de wagen vandoor, en vier dagen eerder verdween een BMW X6 in Marke. De eigenaar van de wagen heeft nog alle sleutels.

De bekendste BMW-diefstal was die bij de Anzegemse burgemeester Claude Van Marcke. Hij werd het slachtoffer van een homejacking waarbij dieven er met zijn BMW X6 vandoor gingen. Hoewel de daders van die homejacking, samen met een rist sleutels, zijn opgepakt, is de plaag nog niet voorbij.

De politie bevestigt de diefstallenplaag, alsook het feit dat het vaak om diefstallen gaat waarbij de sleutels achterblijven. Maar hoe de dieven in zo’n gevallen tewerk gaan, is niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen