Groene gazpacho

© Luk Thys

Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht.

Ingrediënten

1 komkommer

1 groene paprika

100 g groene druiven

50 g witte amandelen

1 el zonnebloemolie

1/2 citroen

120 ml water

6 ijsblokjes

enkele blaadjes citroenmelisse of munt

peper, zout

Bereidingswijze

Schil de komkommer en de paprika, verwijder hun zaadlijsten en snijd in stukken.

Haal de pitjes uit de druiven.

Schep alle ingrediënten (behalve het water en de ijsblokjes) in een blender en mix fijn.

Voeg de helft van het water en alle ijsblokjes toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Proef en voeg naar eigen smaak nog wat water, zout en/of peper toe.

Serveer met enkele blaadjes citroen­melisse of munt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer