© GVA

Forse strafvermindering voor kinderverkrachter

Een 55-jarige man uit Stabroek die zijn twee stiefdochter meer dan tien jaar lang verkrachtte, heeft van het hof van beroep in Antwerpen een forse strafvermindering gekregen. Zeven jaar werden herleid tot twee jaar plus drie jaar met uitstel. De slachtoffers reageren geschokt. “Hij krijgt twee jaar cel, terwijl ik 13 jaar van mijn leven kwijt ben”, aldus stiefdochter M. (23).

VDAA

Truckchauffeur Ronald B. vergreep zich voor het eerst aan stiefdochter M. toen ze zeven was. Pas toen M. al een jonge, volwassen vrouw was, stopten de aanrakingen en verkrachtingen. Ook haar jongere zus S. werd al op zeer jonge leeftijd aangerand en verkracht. Het hof van beroep erkende de ernst van de feiten. Net als de rechter in eerste aanleg had het hof het over “een verregaand gewetenloos egoïsme” en een “volledig misprijzen voor de fysieke en geestelijke integriteit van kinderen”.

In de straf meende het hof rekening te moeten houden met het gunstig strafrechtelijke verleden van Ronald B., die enkel veroordelingen wegens verkeersinbreuken opliep. Bovendien meende het hof dat een straf met uitstel de beste garantie biedt om te voorkomen dat de dader nieuwe feiten zou begaan. “Als hij nieuwe feiten pleegt tijdens de proefperiode van vijf jaar, zal de straf alsnog volledig worden uitgevoerd.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER