© Guy Delforge

Danny De Vos schreef 'Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde'

Danny De Vos uit Bornem schreef met ‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’ zijn eerste jeugdboek. Het boek verscheen zopas bij Manteau, ondertussen is Danny aan zijn tweede boek bezig.

Guy Delforge

Danny De Vos kon al van kindsbeen goed schrijven. Het kribbelde altijd om met dat takent iets te doen en nu is het zover.

“In het tweede jaar secundair onderwijs had ik een leraar geschiedenis, Frank Pollet, die heel gedreven les gaf. Hij is ondertussen voltijds auteur. Ik zag een paar jaar geleden toevallig dat hij in Sint-Niklaas 'Literaire creatie' gaf. Dat ging ik doen. Je leert daar technieken, leert valkuilen vermijden. Bovendien kon ik op mijn werk een opleiding professioneel schrijven volgen. Die twee zaken samen hebben ertoe geleid dat ik wist hoe ik aan mijn boek moest beginnen.”

“Het manuscript was halfweg toen ik het opstuurde naar een paar uitgeverijen”, zegt De Vos. “Ik stuurde het bewust ook naar Manteau, dat is een naam die al sinds mijn jeugd klinkt als een klok, ik zie het beeld van Angèle Manteau nog voor me. Uitgerekend Manteau reageerde al een dag nadien. Ze wilden over mijn boek praten. Vanaf dat moment moest ik wel doorwerken.”

‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’ van Danny De Vos, verscheen bij Manteau en is verkrijgbaar in elke boekwinkel.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER