Drugsdeal loopt uit de hand: celstraf voor bedreigen eigen neef met samoeraizwaard

© Genrebeeld, Wikimedia Commons

Voor een ripdeal met een samoeraizwaard zijn twee twintigers uit Wevelgem en Waregem veroordeeld tot veertig maanden cel. Met de gewapende overval wilde Bryan V. (29) wraak nemen voor de slechte kwaliteit van drugs die hij kreeg van zijn vriend Tommy V. (25).

eva

Samen met Youssef Z. (27) die al vier veroordelingen opliep voor gewelddadige diefstallen, ging hij naar de woning van Michael B. (22) in Roeselare waar zijn neef logeerde.

Op 15 januari vorig jaar viel het duo de woning binnen. Ze zwaaiden met een samoeraizwaard en een mes en eisten alle drugs die voorhanden was. Ze gingen aan de haal met speed, cannabis en xtc-pillen. “Het was heel dom, maar ik was kwaad omdat ik mijn geld niet terug kreeg dat ik niet meer helder kon nadenken”, aldus het brein achter de ripdeal.

V. werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van dertig maanden. Z. die meedeed omdat hem gratis wiet was beloofd, kreeg met veertig maanden gevangenisstraf de zwaarste straf.

Door de ripdeal kwam de drugshandel van Roeselarenaar Tommy V. (26) aan het licht. Hij kreeg een celstraf van dertig maanden. Maar enkel de ondergane voorhechtenis. Hij moet zich aan de opgelegde voorwaarden houden om uit de gevangenis te blijven. Ook moet hij een boete van 6.000 euro betalen en werd er 2.500 euro in zijn vermogen verbeurd verklaard.

B. bij wie V. logeerde, kreeg voor zijn drugsgebruik een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden.

Ook eind vorige week werd een Waregemse veroordeeld voor het hanteren van een samoerai zwaard. Een Waregemse moeder sloeg er haar eigen zoon mee, omdat ze hem verdacht van partnergeweld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen