© Joke Van Bree

© Joke Van Bree

thumbnail: null
thumbnail: null

Jongeren zetten bijzondere voorstelling op de planken

Eind augustus 2016 zijn 17 kinderen tussen 6 en 12 jaar uit Genk en omstreken gestart met hun verdwaalparcours KIER. Onder deskundige leiding van Jelle De Grauwe en Reineke Van Hooreweghe van collectief STAU werkten ze toe naar de prachtige première in C-Mine. Het begon allemaal met een gezamenlijke picknick.

Joke Van Bree

'KIER' gaat over 17 kinderen die verblijven op een plek waar ze nog niet geboren zijn. Ze sluiten een pact en besluiten om niet naar de toekomst kijken, geen naam te hebben, niet te zullen krimpen, altijd bij elkaar te blijven, kortom … niet geboren worden.Toch is er één kind dat voelt dat ze verwacht wordt, dat er voor haar gezongen wordt, dat ze geboren zal worden. De anderen proberen haar tegen te houden.

De voorstellingen starten steeds met een verdwaalparcours waarin grote en kleine kinderen samen verdwalen, luisteren naar verhalen, sterrenhemels maken, wegdrijven op oordwolken, elkaar beter leren kennen, schuilplekken bouwen,... Je komt helemaal in de sfeer en mood om na een uurtje verdwalen, weg te dromen bij de voorstelling in de theaterzaal. Zonder veel tekst, met prachtige muziek (Peter Verhelst) speciaal geschreve , ingespeeld en afgestemd op dit stuk, met sprekende bewegingen van de kinderen vertellen ze het verhaal van KIER.Prachtig, emotioneel, knap, speciaal, super, kippenvelmoment, ….. zijn enkele van de commentaren van ouders en publiek na het premièreweekend van 14 en 15 januari.En dan nu op tournee door Vlaanderen: Leuven, Halle, Turnhout, Oostende en Gent maak jullie klaar! De spelertjes van KIER komen ook jullie harten veroveren!

Fotografie: Jolien Fagard

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer