© Thomas Van Ass/HBVL

© Facebook

thumbnail: null
thumbnail: null

Beringse trucker (22) sterft bij botsing op E313: “Hij was een enorm goede kracht en een heel goede vriend”

Een zwaar verkeersongeval met twee trucks op de E313 in Milmort, nabij Luik, heeft maandagochtend het leven gekost aan een jonge Beringenaar. Trucker Sacha Sannen (22) was met een tankwagen vol lijm onderweg naar Duitsland, toen zijn truck achterop een militaire truck botste. De snelweg werd meteen afgesloten voor alle verkeer.

Toon ROYACKERS/Dirk ROEFFLAER

Het ongeval gebeurde omstreeks 9.00 uur op de E313 in de richting van Luik. Slachtoffer Sacha Sannen uit Beringen was ’s ochtends vroeg met zijn tankwagen vertrokken vanuit Limburg richting Duitsland, en zou 's avonds terugkeren. Net ter hoogte van de uitrit Milmort-Liers liep het echter helemaal mis. Om een nog onduidelijke reden botste zijn truck achterop een zwaar militair voertuig. De klap was zo hevig dat de hele stuurcabine werd ingedrukt. Een mug-team van het Citadelle ziekenhuis uit Luik snelde samen met een brandweerploeg ter plaatse. Zij probeerden de trucker te bevrijden en te reanimeren. Maar voor de jonge Limburger kwam alle hulp te laat. Hij stierf op de plaats van het ongeval. Meteen werd het verkeer van de snelweg gehaald en omgeleid via de lokale wegen. Het parket van Luik stuurde intussen een verkeersdeskundige ter plaatse, om de precieze oorzaak van het ongeval te onderzoeken.

Vriend

Slachtoffer Sacha Sannen reed sinds september vorig jaar voor het transportbedrijf Schroyen uit Heusden-Zolder. “Ik heb maandag meteen mijn werk neergelegd toen ik het tragische nieuws vernam”, zegt zaakvoerder Dennis Schroyen. “We zijn immers een klein familiebedrijf, waar we heel dicht bij elkaar staan. We zijn hier allemaal ondersteboven van want Sacha was een uitstekende chauffeur. Maandagochtend was hij vertrokken met een lading lijm. Hij kende de routes via Luik trouwens uitstekend en leefde echt voor zijn vak. Uitleg moesten we hem nooit geven, want hij wist precies wat hij moest doen. Sacha reed dan ook al van zijn achttiende met de vrachtwagen, nadat hij zijn opleiding had afgerond. Hij was een enorme goede kracht voor ons, maar zeker ook een heel goede vriend. We zijn in het weekend nog samen naar het autosalon geweest. Het nieuws is nog moeilijk te vatten, we leven heel erg mee met de zwaar getroffen familie.” Maandagnamiddag werd de snelweg vanuit Limburg richting Luik weer opengesteld voor het verkeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer