© Sint-Niklaas

Vrijwilligers steken boommarters handje toe

De vzw Durme zet een boommarter-werkdag op touw. Dat gebeurt op de grens van Sinaai en Stekene nabij het Stiltegebied.

Sylvain Luyckx

De boommarter voelt zich thuis in Sinaai. Eufrazie is gespot in het natuurgebied en dergelijke zeldzame dieren wil men wat graag helpen overleven. "Maar er is meer nodig opdat een boommarter zich thuis zou voelen in een gebied", luidt het bij vzw Durme.

"Hij heeft dikke holle bomen nodig om zijn nest in te maken en zijn jongen groot te brengen. Tijdens de winter verschuilt hij zich overdag - want het is een nachtdier - graag in takkenhopen of ruigtes. Voor oude, holle bomen moeten we vooral geduld hebben, maar aan takkenhopen kunnen we de boommarter wel helpen."

Daarom organiseren de lokale vrijwilligers van vzw Durme op zaterdag 21 januari een boommarter-werkdag. “We gaan aan de slag op verschillende plaatsen in het reservaat, die lekker verwilderd zijn. De ideale biotoop voor het kleine zoogdier. We verzamelen oude takken en maken schuilplaatsen voor de winter. Zo blijft hij zich welkom voelen en zal de familie hopelijk terug uitbreiden dit voorjaar.”

Afspraak om 9.30u aan het kruispunt Weimanstraat/Liniedreef ter hoogte van de oude beuken in Sinaai. Werkhandschoenen en stevige, warme kledij zijn geen overbodige luxe. Info: Martine Van Audenhove, tel. 09/348.30.20.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER