‘Riemst komt er wel’

© REM

Ondanks de 0-3 nederlaag tegen Oostende klonken er na de wedstrijd vooral positieve woorden voor Riemst. Ook bij Freya Aelbrecht die samen met burgemeester Mark Vos de opslag mocht geven. ‘Ik zag mooie dingen, deze ploeg komt er wel’, zei Aelbrecht.

KOEN WELLENS

De tribunes liepen vol in sporthal Op 't Reeck waar Riemst een troepenschouw organiseerde. ‘16 ploegen, goed voor 250 spelers. Daar beginnen de successen van de ploegen in de hogere reeksen’, glunderde voorzitter Maddy Jans. De opstap naar de Liga A is niet alleen op sportief vlak een zware klus, ook organisatorisch vraagt de hoogste reeks een andere aanpak. De papieren ‘feuille’ heeft plaats gemaakt voor een digitaal systeem en daar durfde het zaterdagavond al eens mislopen waardoor de wedstrijd soms enkele minuten stil lag. Margaux Boiten liet dat alvast niet aan haar hart komen want ze opende met een fraaie ace waardoor Riemst via 2-0 en 3-1 de beste start nam.

Tot 6-5 hielden Janssen en Hawinkel het tempo strak maar daarna namen de West-Vlamingen de wedstrijd in handen. Een sterke Schatow zette aan voor 7-8, even later tikte ze al een 9-14 stand op de bordjes. Coach Bart Janssen riep zijn speelsters tot de orde, met succes want zus Aukje bracht de thuisploeg met een ferm opslagpunt bij 13-15 weer in de wedstrijd. ‘Riemst kon mij bij momenten overtuigen, zeker wanneer de bal in de ploeg kan gehouden worden, dan toonde de ploeg dat het niveauverschil niet groot was’, zag ook Aelbrecht. De 15-16 tussenstand via Hawinkel leek Kivola weer op gelijke hoogte te brengen maar Ruysschaert en later De Leeuw (17-21) telden de thuisploeg dan toch snel uit.

Hawinkel en Janssen haalden een 1-4 achterstand in de tweede set netjes op maar daarna ontspon Ruysschaert weer haar duivels. Via 5-8 ging het snel naar 10-17 en leek Riemst er al aan voor de moeite. Dat was zonder Melissia Smet gerekend. De Wase studente aan de UHasselt haalde met twee stevige opslagen de Oostendse afweer uit evenwicht, Hawinkel profiteerde daarvan om bij 17-19 weer alles mogelijk te maken. De bezoekers bleven echter kalm en via Vandewiele en een blok van Van Damme op Bock stoomde de kustploeg naar 0-2. Riemst toonde ook in de derde set veel karakter, onder meer via Hawinkel. ‘Wij hebben gevochten voor wat we waard zijn maar het niveauverschil is nog groot, vooral sneller dan en je moet oog voor alles hebben’, vertelde Sofie. Kivola zette in de derde set via 9-9 en 20-21 druk op de West-Vlamingen die langs 22-23 uitmaakten. ‘Ik ben tevreden maar het kan altijd beter. Het zal nu zaak zijn te werken aan de details waar het nog mis liep’, besloot trainer Bart Janssen.

SETSTANDEN: 19-25, 21-25, 22-25RIEMST: Boiten, Gardumi, Vrijens, Bock, Janssen en Hawinkel; libero: Merken; kwamen in: Vrencken, SmetOOSTENDE: Callens, Ruysschaert, Van Damme, Vandewiele, De Leeuw en Schatow; libero: Voets; kwamen in: Neyt, Nagels en Wittock

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen