Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

The Trump Documents: The Onion pakt uit met 700 pagina's 'gelekte' e-mails van Trump

The Trump Documents: The Onion pakt uit met 700 pagina's 'gelekte' e-mails van Trump

De satirische nieuwssite The Onion pakt vandaag uit met 'The Trump Documents'. In 700 bladzijden, zogezegd verkregen van een anonieme bron binnen het Witte Huis, steekt de website de draak met Donald Trump en zijn entourage. 

Een presidentiële briefing met kleurtjes en kindertekeningen. E-mails van Donald Trump Jr. en Eric Trump die zeuren om bovenop het Pentagon UFO's te mogen spotten. E-mails naar de CEO van Boeing, waarin Trump eist dat het volledige interieur van Air Force One uit marmer bestaat en de discussie beëindigt met een tekening waarop hij elk deel van het vliegtuig benoemt met 'marmer'.

Het zijn maar enkele voorbeelden van de 'gelekte documenten' waar The Onion mee uitpakt. Naast president Trump en diens familie krijgen ook minister van Onderwijs Betsy DeVos, de CIA, stafchef in het Witte Huis Reince Priebus, Trumps assistente Kellyanne Conway en enkele Republikeinse congresleden ervan langs. 

Twitter bericht wordt geladen...

De meeste documenten zijn parodieën van gelekte e-mails. Om alle documenten door te nemen, mag u gerust enkele uren uittrekken. The Onion promootte de 'onthullingen' in een Facebook Live:

Hoofdredacteur van The Onion Cole Bolton schat dat twintig grafisch ontwerpers en schrijvers sinds de inauguratie van Trump "duizenden uren" aan het project gewerkt hebben. "Het was mijn leven, het waren mijn eerste honderd dagen van de regering-Trump", aldus Bolton aan The Washington Post.