Direct naar artikelinhoud

Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

De fracties van D66 en de ChristenUnie besluiten morgen of hun partijen een volgende formatieronde ingaan samen met VVD en CDA. Het is de enige reële combinatie, concludeerde informateur Edith Schippers vandaag. Verder in de Volkskrant Avond: Trump zint in Jeruzalem op de 'ultieme deal' en Italië biedt ambitieuze klussers gratis kastelen aan.

Trump bij de Klaagmuur.Beeld afp

Vandaag belangrijk

'Voltooid leven' is niet langer breekpunt voor ChristenUnie

Alexander Pechtold vindt het 'onwenselijk', maar nu lijkt het toch zover: de ChristenUnie maakt zich op om te onderhandelen met VVD, CDA én D66 over een nieuw kabinet.

Facebooks richtlijnen liggen op straat: wat mag wel en wat niet?

Een afbeelding van Trump als nazi, een opgehangen kat die met een snijbrander wordt bewerkt, wraakporno: wat is wel en wat is niet toegestaan op Facebook? Beoordelaars worstelen met de interne richtlijnen, die voor het eerst via de Britse krant The Guardian zijn geopenbaard.

Eerste Kamer stemt waarschijnlijk in met Oekraïneverdrag

De Eerste Kamerfractie van het CDA stemt dinsdag naar verwachting in met het Oekraïneverdrag. Bronnen in de partij melden dat zij geen grote problemen meer voorzien. Fractievoorzitter Elco Brinkman houdt het erop dat zijn fractie 'een positieve grondhouding' heeft.

Gratis af te halen in Italië: eigen kasteel voor de ambitieuze klusser

Wie droomt van een vertrek naar de zon en een nieuwe start kan binnenkort in Italië beginnen. In een poging toerisme in afgelegen regio's op te krikken, biedt het Agenzia del Demanio (dat onroerend goed van de Italiaanse staat beheert) 103 verlaten kastelen, boerderijen, landhuizen, en andere imposante bouwwerken aan. Gratis. Let wel: de panden zijn slechts geschikt voor de meest enthousiaste klussers.

Een van de 103 historische gebouwen die aangeboden worden door het Agenzia del Demanio in Italië.

Video van de dag

Met iedere onthulling wordt de roep om 'impeachment' van Trump luider. Hoe werkt een presidentiële afzetting? En is het waarschijnlijk dat dit nu ook gaat gebeuren?

Vanavond op tv

In Wij willen leven! blikt Coen Verbraak met ooggetuigen terug op de treinkaping bij de Punt (NPO 2, 20.25 uur). Radar Extra wijdt een uitzending aan werkloosheid onder 50-plussers (NPO 1, 20.30 uur). Een film? Zap dan snel naar Leviathan, een droefstemmend maar wonderschoon drama (Arte, 20.15 uur). Meer tv-tips vindt u hier.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

Morgen in de krant

Trump zint in Jeruzalem op de 'ultieme deal' (+)

Hij noemt het de 'ultieme deal': vrede in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Op bezoek in Jeruzalem toont Donald Trump zich onverwacht diplomatiek. Maar de bewoners van de eeuwige stad zien de status quo niet zo gauw doorbroken worden. 'Ik geloof niet in vrede.'

Verdronk Salam (9) door nalatigheid van haar juffen en meesters?

De Syrische Salam sprak geen Nederlands en kon niet zwemmen. Zijn haar juffen en meesters nalatig geweest? 'Ook ons leven staat op z'n kop.'

Een monsterpact om Shell de groene weg op te duwen (+)

Terwijl het in Den Haag nog niet erg wil lukken met de groen-rechtse coalitie, wordt die dinsdag in het Circustheater van Scheveningen mogelijk wél ten doop gehouden. Milieuactivisten die zich zorgen maken over klimaatverandering en beleggers die zich zorgen maken om hun portemonnee, hebben een pact gesloten om oliegigant Shell de groene weg op te duwen.

Dit is wat Twin Peaks zo goed maakte (+)

Wie was Laura Palmer ook alweer en waarom wilde iedereen weten door wie ze was vermoord? Bijna onmisbaar voor wie de nieuwe serie wil zien, maar de oude niet kent: een korte cursus Twin Peaks.

Demonstranten voeren actie tegen Shell in 2011.Beeld afp

Plots willen heel veel mensen makelaar worden (+)

Nu de huizenmarkt in heel Nederland is opgeleefd, klimt ook het makelaarsvak omhoog in de lijst populaire beroepen. De laatste zeven jaar is het aantal zelfstandige makelaars met 10 procent toegenomen, van 8.200 bedrijven in 2010 naar ruim negenduizend nu. Dat maakte het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) maandag bekend.

'Je gaat toch ook niet naar Oost fietsen om gebraden kip te voeren aan een rát?' (+)

Sylvia Witteman buigt zich graag over de wat minder aanstootgevende kwesties en bekommert zich om het lot van een reiger. 'Hoe lang zal het duren voor die reiger inziet dat hij voorgoed voor niets komt? En vooral: wat kan ik doen om zijn lot te verlichten?'