Drie seizoenen Preud’homme bij Club Brugge: eerste titel na lang wachten, topjaar in Europa

Michel Preud’homme zal voor altijd herinnerd worden bij de fans van Club Brugge als de trainer die hen voor het eerst in elf jaar de landstitel bezorgde. Dat lukte in 2016, toen Club Brugge gedurende het hele seizoen de beste ploeg van het land was. Maar Preud’homme bereikte meer, veel meer. Een overzicht van 3,5 jaar Preud’homme bij blauw-zwart.

jtp

LEES OOK: Michel Preud’homme stopt als coach van Club Brugge

2013: Opvolger van Juan Carlos Garrido

Michel Preud’homme werd eind september aangesteld bij Club Brugge, hij volgde de Spanjaard Juan Carlos Garrido op. Onder Preud’homme finishte Club Brugge alsnog als derde in Play-off 1. Prijzen werden er dat jaar niet meer gehaald. Het bestuur was uiteraard wel tevreden over het werk van Preud’homme, en tekende op het einde van het seizoen een contractverlenging tot 2019.

2014-2015: Bekerwinst tegen Anderlecht

Het tweede seizoen van Michel Preud’homme was meteen een schot in de roos. Het bereikte voor het eerst sinds 2007 de finale van de Beker van België en won die ook. In de finale won Club Brugge van de aartsrivaal Anderlecht, blauw-zwart zegevierde na een laat (en knap) doelpunt van Lior Refaelov. Voor Club Brugge was het de eerste prijs in acht jaar. Het bereikte dat jaar ook de kwartfinale van de Europa League, waar verloren werd van Dnipro. In Play-off 1 strandde Club Brugge op een tweede plaats, na kampioen AA Gent.

2015-2016: Landstitel na elf lange jaren wachten

2015-2016 was het boerenjaar voor Club Brugge en Michel Preud’homme. Het behaalde één prijs, maar wel de allerbelangrijkste voor de fans van het fiere blauw-zwart: de landstitel. Voor het eerst na elf jaar wachten mocht Club Brugge zich eindelijk weer kampioen van België noemen, het deed dat uitgerekend met een zege tegen Anderlecht in eigen huis. Voor Club Brugge was het de veertiende landstitel in de clubgeschiedenis. Het bereikte opnieuw de finale van de Beker van België, die Club verloor van Standard.

2016-2017: Moeilijk jaar in schoonheid afgesloten

Na de euforie volgde een moeilijk laatste seizoen. Club Brugge mocht door de titel meteen naar de groepsfase van de Champions League, maar dat werd een grote mislukking. Club pakte nul punten in een groep met Porto, Leicester en Kopenhagen. In de Beker van België knikkerde Eupen Club uit de competitie in de achtste finales.

In de competitie liep het gelukkig goed, ondanks een moeilijk seizoen sloot Club Brugge af op een tweede plaats. Het was slecht begonnen aan Play-off 1, maar deed net op het goede moment een remonte. Het was het laatste wapenfeit van Preud’homme, die aangaf toe te zijn aan rust.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen