© dvd

Politie op scherp na aanval Beerschotfans op Antwerpcafé

De spanning tussen de harde voetbalkernen in Antwerpen is vrijdagavond hoog opgelopen na een aanval van Beerschotfans op café Great Old aan het Bosuilstadion.

dennis van damme

Terwijl de wedstrijd Antwerp-Seraing volop bezig was, viel een zestal Beerschotsupporters het bekende café Great Old binnen. Ze sloegen er de boel kort en klein. Bij die vechtpartij raakten twee Antwerpfans gewond. Er kwam een ambulance ter plaatse.

De provocatie van de Beerschot-hooligans deed de gemoederen meteen hoog oplopen. De harde kern maakte zich meteen op om naar Wilrijk te trekken voor represailles. Maar ook de politie was meteen gealarmeerd en stelde zich met verscheidene manschappen op in de buurt van enkele cafés in Wilrijk om te anticiperen indien nodig. Om middernacht waren er nog geen nieuwe incidenten gebeurd. Drie Beerschotsupporters werden bestuurlijk aangehouden.

De spanning tussen supporters van Antwerp en Beerschot is al enkele dagen te snijden nadat een Beerschotsupporter een Antwerpfan had aangevallen toen hij in een frituur frieten wilde gaan halen. Uitgerekend vrijdagavond werd er bij Antwerp een collecte gehouden voor slachtoffer Paul De Herdt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners