© SB

Natuurfotograaf valt in de prijzen: "Het begon met een kodakske"

Het Groot Schietveld is zijn achtertuin, de Ardennen zijn tweede biotoop. Natuurfotograaf Swa Bouvé haalt de prachtigste kiekjes dicht bij huis. Het jaar 2015 was er voor hem één om beretrots op te zijn, want hij kreeg verschillende bekroningen

Neel Vermeiren

Natuurfotografie is voor Swa zo’n grote passie, dat hij graag deelneemt aan tentoonstellingen en publicaties in tal van vaktijdschriften. Vooral in 2015 scoorde hij goed, net als dit jaar. Liefst 1306 fotografen namen deel aan de wedstrijd van Argus KBC en Natuurpunt. Er werden veertig foto’s bekroond, waarvan twee van Bouvé. De foto’s zijn nog tot het einde van deze maand te bewonderen in de KBC-toren in Antwerpen en gaan daarna op tournee door Vlaanderen.

Op het Lowland Photo Festival in december waren de foto’s van Bouvé bij de beste vijftig van achtduizend beelden. In het Nederlandse tijdschrift Natuurfoto Passie werd een volledig hoofdstuk aan hem gewijd. Dat is erg bijzonder, omdat Nederland zelf al zo’n 300.000 natuurfotografen telt. Foto’s van Bouvé prijken ook in de magazines Landschap en Shoot. In de Roots Natuuragenda 2016 staan foto’s en postkaarten van hem.

Lees het hele verhaal en bekijk mooie foto's van Swa zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER