© polderblues

Scheldewijding en feesten in Doel

Zondag 9 augustus worden duizenden bezoekers verwacht voor 41e Scheldewijding en Doelse Feesten in Doel. Ook voor Lillo betekenen zij een toestroom van toeristen die met de veerboot willen oversteken.

Staf De Lie

De activiteiten starten vanaf 10u met een grote rommel en brocantemarkt in de verschillende straten van het dorp. In de Hooghuisstraat vindt een uitgebreide ambachtenmarkt plaats. Aan de kerk zijn de Vlaamse smeden aan het werk. Rechtover het OC wordt aan schaapdrijven met honden gedaan. Op de Scheldedijk vindt in de namiddag een demonstratie met hondendressuur plaats. Er zijn rondleidingen voorzien in de kerk van Doel. Eten en drinken kan op diverse terrassen en bij de plaatselijke Horeca: De Molen, Doel 5, WSV De Noord, De Doolen,… Er zijn ook infostanden van de Erfgoedgemeenschap, het PolderMAS, Doel 2020 en De Derde Generatie.

WijdingenDe Scheldewijdingsmis vindt plaats om 11u. Om 11u45 vertrekt aan de kerk de stoet richting Schelde. Aansluitend vindt de eigenlijke Scheldewijding en bootwijding plaats olv aalmoezenier De Maeght en pastoor Van de Velde. De wijding wordt opgeluisterd door het Nederlandse shantykoor Zuid-West 10.Parkings aan de rand van het dorp – estafette met huifkarren naar het centrum. Muzikaal worden de feesten gedurende de namiddag opgeluisterd door een breed gamma aan groepen en stijlen uit binnen- en buitenland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER