Mourinho geeft scheidsrechter(s) volle laag

© REUTERS

Chelsea-trainer José Mourinho was na afloop van het verloren Premier League-duel tegen Sunderland (1-2) niet te spreken over scheidsrechter Michael Dean. De ref floot tien minuten voor tijd een strafschop voor Sunderland en zo verloor Chelsea voor het eerst na 77 thuiswedstrijden onder Mourinho. ‘Met dank aan de scheidsrechter’, zei Mourinho achteraf.

mio

In een televisieinterview na afloop van de wedstrijd bleef Mourinho op zich vrij kalm, maar hij uitte wel zijn inwendige woede tegenover scheidsrechter Dean. ‘Ik wil vier dingen zeggen’, klonk het. ‘Ik feliciteer mijn team voor de goede prestatie, maar ook Sunderland voor deze overwinning. Proficiat ook aan scheidsrechter Michael Dean, die een ongelooflijke prestatie neerzette, en aan scheidsrechtersbaas Mike Riley. Zij hebben het seizoen op fantastische wijze kleur gegeven.’

Tijdens de wedstrijd moest Mourinho nog zijn assistent Rui Faria tegenhouden, anders had die wellicht het veld bestormd. Mourinho zelf hield zijn mening dus voor zich tot na de wedstrijd.

Chelsea verloor door de thuisnederlaag tegen Sunderland kostbare punten in de titelstrijd. Liverpool kan mits winst op het veld van Norwich City een voorsprong uitbouwen van vijf punten.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen