NOS NieuwsAangepast

Sterren lezen Tarantino-script voor

Toen zijn script voor de film Hateful Eight in januari werd gelekt, was regisseur Quentin Tarantino er even helemaal klaar mee. Hij schrapte meteen alle voorbereidingen voor de western en wilde er de komende jaren niet meer aan werken.

Inmiddels is Tarantino's woede iets gekoeld en was hij bereid te laten zien wat had kunnen zijn. Samen met de mensen die hij had willen casten in de film las hij het scenario in 3,5 uur integraal voor.

Geweld en zwarte humor

De film speelt zich af in de Amerikaanse staat Wyoming, kort na de Amerikaanse Burgeroorlog. Door een sneeuwstorm komen enkele gevaarlijke misdadigers vast te zitten in een saloon. Zoals gebruikelijk bij Tarantino staat het script bol van geweld, gevloek en zwarte humor.

In western-kleding introduceerde Tarantino enkele acteurs die al eerder met hem hadden gewerkt. Zo vertolkte Samuel L. Jackson majoor Marquis Warren, was Kurt Russell gepland als een premiejager genaamd 'De Beul' en had Bruce Dern een zuidelijke generaal moeten spelen.

Verder waren er rollen voor Tim Roth, Michael Madsen en Amber Tamblyn. Tarantino zelf las de regie-aanwijzingen voor. "We hebben drie dagen geoefend en zijn niet slecht", meldde Tarantino vooraf.

Co-auteurs

Tijdens het voorlezen nam Tarantino soms de vrijheid stukken te herschrijven en dat de acteurs in hun oor te fluisteren. Ook de sterren weken af en toe af van het script, waarna de regisseur hen soms maande "de tekst te volgen". Tarantino grapte: "Ik wil geen co-auteurs".

De voordracht werd gehouden in een hotel in Los Angeles. Zo'n 1200 mensen hadden tussen de 150 en 200 dollar betaald voor een kaartje. De opbrengst ging naar een Amerikaans filmfonds. Opnames maken was verboden en de lezing werd niet gestreamd op internet.

Tarantino verklapte dat hij inmiddels het werk aan het script weer heeft opgepakt. "Ik werk aan een tweede versie en dan volgt een derde versie, maar dit is het eerste concept. Dit is dus de enige keer dat het ooit te zien zal zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl