Politie zoekt aanrander van 14-jarig meisje: “Hij sprong op haar fiets en begon haar te betasten”

© RTV

De politie van de zone Balen-Dessel-Mol en het parket van Turnhout onderzoeken de aanranding van een 14-jarig meisje, vorige week woensdag in de Veststraat in Balen. Ze vragen dat getuigen en eventuele andere slachtoffers zich melden.

tg

“De moeder heeft aangifte gedaan en het parket van Turnhout heeft een onderzoek geopend”, bevestigt de woordvoerder van de politiezone Balen-Dessel-Mol.

“Myrthe reed vorige woensdag om 19.15 uur met de fiets door de Veststraat toen ze ter hoogte van de nieuwe serviceflats werd aangesproken door een man die haar de weg vroeg. Ze kon hem niet helpen. De man bedankte haar toch en leek te vertrekken. Myrthe reed verder maar dan sprong hij plots achteraan op haar fiets en is hij haar rug en billen beginnen te betasten”, getuigt mama Inge.

Het meisje vroeg hem om haar met rust te laten, maar hij begon haar borsten en schaamstreek te betasten. “‘Ga je echt niet met mij mee, dan kan ik mijn kleren ook uit doen’, riep hij. Pas toen er auto’s passeerden, is hij gestopt en te voet weggevlucht”, getuigt de moeder.

De politie van de zone Balen-Dessel-Mol en het parket in Turnhout zijn op zoek naar getuigen van de aanranding, zo bevestigt de woordvoerder van de politie ons.

Gedetailleerde beschrijving

De verdachte is een man van 40 à 50 jaar en klein van gestalte. Hij droeg werkschoenen, een donkergroene driekwartsbroek en een zwart T-shirt. Hij was zongebruind, had blonde dunne haren en een sikje. De man had volgens het meisje een onverzorgd uiterlijk en wat haar ook is opgevallen waren zijn oorharen.

Volgens Inge wilde haar dochter het voorval eerst niet vertellen, maar barstte ze ’s avonds in tranen uit. “We proberen haar zo goed mogelijk op te vangen en ook op school kan ze op heel wat steun rekenen”, klinkt het.

De politie gaat voorlopig uit van een eenmalig feit. “Er zijn alleszins nog geen andere meldingen binnengekomen van een aanranding door een persoon die aan deze omschrijving voldoet.”

Ze zoeken dringend getuigen en vragen dat wie eventueel toch ook dergelijke feiten heeft meegemaakt en geen klacht heeft ingediend zich toch zo snel mogelijk meldt.

De moeder van het meisje hoopt dat de dader snel wordt gevat voor hij nog maar slachtoffers maakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen