School heropent na scheepsramp in Zuid-Korea

© EPA

© AFP

© AP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De Zuid-Koreaanse school die ruim 250 leerlingen en leerkrachten heeft verloren in de scheepsramp heeft de lessen hervat. Intussen blijven duikers lichamen bergen.

jvt

Leerlingen van de middelbare school Danwon keerden vandaag terug naar school. Meer dan 300 medeleerlingen zaten op de ferry toen die vorige week kapseisde. De meeste van hen overleefden de ramp niet. 174 van de 476 passagiers konden gered worden.

Tientallen psychologen moeten de studenten helpen om het trauma te verwerken. De voorbije week is de school een herdenkingsplaats geworden. Bloemen stapelen zich op aan de poorten van de school. Gele lintjes met daarop berichtjes zijn aan het hek rond de school gehangen.

In de klaslokalen van de vermisten hebben vrienden berichten op de bureaus, borden en ramen gehangen waarin ze een veilige terugkeer van hun vrienden wensen. ‘Als ik je opnieuw zie, dan zal ik zeggen dat ik van je hou omdat ik je dat niet genoeg heb gezegd’, luidt een van de berichten.

Meer dan honderd lichamen zijn intussen geborgen. Een duiker getuigt dat hij een jongen en een meisje hun reddingsvesten aan elkaar hadden gebonden, wellicht om niet uit elkaar te drijven. Hij moest de lichamen van elkaar losmaken om ze aan de oppervlakte te krijgen.

Ook de jongen die met een trillende stem de eerst noodoproep deed, zou volgens de kustwacht gevonden zijn. Zijn ouders hebben zijn lichaam herkend.