© Alain Trappeniers

Onderzoek naar trace fietsostrade Lier-Aarschot ( via Hulshout en Ramsel?)

De provincie Antwerpen stelde de studiebureaus Arcadis en Evolta aan als ontwerper voor enerzijds de fietsostrade F104 Lier-Aarschot. Hun opdracht bestaat er in het tracé te onderzoeken en een ontwerp te maken op basis van het voorkeurstraject. Maakt de oude spoorlijn 127 die langs Hulshout en Ramsel passeert, een kans?

Alain Trappeniers

Het doel van deze nieuwe fietsostrades is om dagdagelijkse verplaatsingen met de fiets veiliger en comfortabeler te maken, en zo een duurzame vervoerskeuze te promoten. In de provincie Antwerpen liggen al heel wat fietsostrades, zoals de fietsostrades Antwerpen-Mechelen, Antwerpen-Essen en het jaagpad langs het Albertkanaal. Het gaat om rechtlijnige verbindingen tussen belangrijke steden, die fietsers vlot, comfortabel en veilig op hun bestemming brengen.

Lier-Aarschot

De fietssnelweg van Lier naar Aarschot loopt over een traject van 26 km, waarvan 19 km op het grondgebied van de provincie Antwerpen en ongeveer een derde op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant. De provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant onderzoeken daarom samen het meest geschikte tracé. “Een logische samenwerking want fietsers stoppen niet aan de provinciegrens. Zeker niet op fietssnelwegen met hun bovenlokale karakter’, zegt Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit van de provincie Antwerpen.

Knooppunt Lier

Op die manier creëren de provincies op termijn een belangrijke fietsverbinding tussen deze steden met heel wat scholen en bedrijven. Dankzij deze fietssnelweg zullen ze een alternatief kunnen bieden voor de wagen. “Voor de provincie Antwerpen is de stad Lier een belangrijk knooppunt in het fietsostradenetwerk. Vanuit de Pallieterstad geraak je op termijn via een fietsostrade in Antwerpen, Mechelen, Herentals en Aarschot. Op die manier creëren we belangrijke fietsverbindingen tussen deze steden met heel wat scholen en bedrijven. We durven te zeggen dat we dankzij deze fietsostrades een alternatief bieden voor de wagen” aldus gedeputeerde Luk Lemmens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER