© WAS

‘Ik was zelf ook verrast dat het zo goed ging’

Een volle maand aan de kant staan na een zware val en dan de competitie hervatten met een vijfde plaats; een mens zou voor minder gelukkig zijn. Eveline Dergent was na haar prestatie in Boortmeerbeek dan ook erg tevreden. ‘Ik was zelf ook verrast’, laat ze weten.

leon ceulemans

Eveline Dergent had nog maar een half dozijn koersen in de benen toen ze in Waregem, in aanloop naar de spurt, onderuitging. De eliterenster uit Mechelen zag er niet uit.

‘Ik ging pal op mijn gezicht, dat dagenlang fel was opgezwollen’, huivert ze nog van die schuiver. Erger was het met haar schouder.

‘Die was behoorlijk geraakt. In zoverre dat ik een volle maand rust in acht moest nemen’, aldus de renster van Sprinters Malderen.

Vorige vrijdag in Boortmeerbeek mocht ze eindelijk opnieuw starten. ‘Het voelde een beetje raar aan. Die val spookte nog door mijn hoofd en ook lijfelijk werd ik er nog aan herinnerd, want de pijn is nog niet helemaal weg’, vervolgt ze. ‘Gelukkig zat de wedstrijdontwikkeling wat mee. Er reden al vlug drie meisjes weg, met daarbij een teamgenote. Lotto controleerde de koers. Het trio bleef vooruit en het peloton spurtte voor de vierde plaats. Dat was vrij hectisch met nog een bocht op 150m van de meet. Maar ik kon me goed plaatsen en tweede worden in de spurt. Tot mijn grote vreugde. Ik was zelf ook verrast dat het al zo vlot liep.’

Eveline Dergent, die ook zaterdag (in het peloton) en zondag (18de) koerste, richt zich nu op de vrijdagavondwedstrijd in Puivelde en trekt zaterdag naar Nederland.

‘Trainen kan ik niet veel sinds ik voltijds bij BMW werk, maar op die manier zal ik genoeg kilometers in de benen hebben om over twee weken een goede prestatie neer te zetten in Begijnendijk. Dat is opnieuw in de buurt en ook dan wil ik een goede uitslag behalen.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Regio