© BELGA

Brussels Airport past reisadvies aan: “Twee uur op voorhand voor vluchten binnen Schengenzone”

Nu de problemen met de lange wachtrijen voor de vertrekhal opgelost zijn, past Brussels Airport het reisadvies voor passagiers aan. Wie binnen de Schengenzone reist, moet maar 2 uur voor het vertrek van zijn vlucht op de luchthaven zijn. Voor niet-Schengenvluchten blijft het advies om 3 uur op voorhand aanwezig te zijn.

“Daarmee keren we terug naar het reisadvies dat gold voor de aanslagen van 22 maart”, zegt luchthavenwoordvoerster Anke Fransen.

Aan de pre-screening voor de vertrekhal stonden woensdagvoormiddag niet de ellenlange wachtrijen die er maandag en dinsdag wel waren. Sinds woensdag is de controle versoepeld: er is niet langer systematische controle van elke reiziger en zijn bagage.

Opstoppingen in vertrekhal

In de vertrekhal ontstonden daarentegen wel wat opstoppingen, maar dat komt volgens Fransen omdat reizigers door de problemen van de voorbije dagen nog vroeger naar de luchthaven kwamen dan aangeraden werd.

Met het nieuwe reisadvies wil de luchthaven ook vermijden dat passagiers in de hal moeten wachten omdat ze nog niet kunnen inchecken voor hun vlucht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer