ArcelorMittal schrapt investering van 10 miljoen euro in België

© Thierry du Bois © Reporters

© BELGA

© BELGA

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Staalreus ArcelorMittal gaat de geplande investering van 10 miljoen euro in de site van Marchin, bij Luik, niet langer doen. Dat heeft het bedrijf bevestigd.

wver

Eerder had de christelijke vakbond geoordeeld dat de beslissing een schending was van het akkoord dat in 2014 werd gesloten tussen de directie, de bonden en de Waalse overheid. Dat akkoord werd toen gesloten naar aanleiding van de sluiting van de warme lijn in Luik, en bevatte onder meer een investeringsenveloppe in vijf strategische lijnen ten belope van 138 miljoen euro. Tien miljoen daarvan was bestemd voor de site TDM in Marchin.

De directie van het staalbedrijf argumenteert dat het akkoord wel wordt gerespecteerd. “De totale enveloppe van 138 miljoen euro wordt behouden. De tien miljoen euro die bestemd was voor Marchin is beschikbaar voor een ander project”, luidt het.

De fabriek van Marchin is gespecialiseerd in elektrolytische verzinking van materialen, in het bijzonder voor de auto-industrie. De vakbonden vrezen dat het uitblijven van de investering op termijn de sluiting zal betekenen en het verlies van een zeventigtal banen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen