Roemenen winkelen maandenlang met valse kredietkaarten

© VUM

Twee Roemeense twintigers die maandenlang het land afschuimden met valse kredietkaarten zijn maandag veroordeeld tot gevangenisstraffen van 12 en 30 maanden en geldboetes van 600 en 1.200 euro. De twee hadden voor 23.127 euro aankopen gedaan. Ze kregen wel uitstel voor de gevangenisstraffen en voor de helft van de geldboetes omdat ze nog niet eerder veroordeeld waren.

De twee mannen werden in februari 2016 opgepakt, maar waren al sinds september 2015 actief. In die periode deden ze over het hele land voornamelijk filialen van speelgoedwinkel Dreamland aan, waar ze met een valse kredietkaart aanzienlijke aankopen deden.

Camerabeelden

Bij hun arrestatie beweerde het tweetal eerst dat ze volslagen onschuldig waren, maar nadat ze geconfronteerd waren met camerabeelden uit de verschillende filialen, legden ze toch schoorvoetend bekentenissen af. Naar eigen zeggen waren ze via internet in contact gekomen met Russische mensen die hen aanboden om met de kaarten aankopen te doen. Een eerste set kaarten zouden ze gratis gekregen hebben, voor latere sets moesten ze betalen.

“Hun verhaal wijst op een bijzondere denkwijze”, klonk het in het vonnis. “De verdachten lijken te denken dat het in België normaal is om met gekregen kredietkaarten aankopen te doen, die goederen vervolgens door te verkopen en de winst op te strijken. Ze kunnen niet zo dom zijn om dat te geloven.”

Een man kreeg 30 maanden cel met uitstel en een boete van 1.200 euro, waarvan de helft met uitstel, de tweede man, wiens aandeel in de feiten een stuk kleiner was, kreeg 12 maanden cel met uitstel en een boete van 600 euro, waarvan de helft met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen