© Stef Van Overstraeten

Dulle Dorpsdagen vieren tiende feestweekend

Het beloven komend weekend weer Dulle dagen te worden in het Zeelse gehucht Heikant. De Dulle Dorpsdagen zijn er aan de tiende editie toe en het programma belooft drie dagen plezier.

Stef Van Overstraeten

De inwoners van Heikant vieren het hele weekend lang Dulle Dorpsdagen. Die starten vandaag, vrijdag, met een sneukeltocht. “Het is een fietstocht voor de hele familie met verschillende opdrachten”, zegt Birgen Vermoortel van het feestcomité. “Nadien is er het Open Heikants kampioenschap sjoelbakken.”

Zaterdag wordt de drukste dag. “Dan beginnen we na de middag met een parkeer-je-rijk-race voor duo’s. De eerste persoon duwt tot aan de vertreklijn, de andere bestuurt de gocart zonder trappers. De gocart moet in het aangeduide vak geparkeerd worden. Er zijn pannenkoeken en om 15u start de Cavajogging, een traditie. Er kunnen verschillende afstanden gelopen worden en elke deelnemer ontvangt een fles cava. Loespoes sluit af met een optreden.”

De Dulle Dorpsdagen zijn een traditie geworden. “Er zijn zelfs mensen die pas na de dagen op reis vertrekken”, zegt Vermoortel. “Het is elk jaar leuk om mensen te zien die je tijdens het jaar weinig ziet. En er is natuurlijk ook ‘Wijk zonder Grenzen’ op zondag. Daar kijkt heel de buurt naar uit. Een team van vijf personen strijdt voor de overwinning en de eeuwige roem. Nadien zijn er nog optredens en een openluchtfuif. Op zondag is er om 21u een wereldrecordpoging ‘de langste Marie-Louise maken’ voor het Heikantse Guinness Book of Records.”

Lees meer in uw krant

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER