© AFP

Russische krant excuseert zich voor ramp met MH17

De Russische krant Novaja Gazeta, bijna de enige onafhankelijke krant in Rusland, biedt vrijdag op de voorpagina excuses aan Nederland aan voor de ramp met vlucht MH17. De volledige voorpagina wordt ingenomen door een foto in een grijs kader van de rouwstoet die over de snelweg rijdt. In een groot lettertype staat in het Nederlands ‘Vergeef ons, Nederland’, met de Russische vertaling in kleine letters daaronder.

jns

Binnen in de krant staat een verslag van de dag van nationale rouw en de ontvangst van de eerste lijkkisten die woensdag uit Charkov aankwamen op de luchthaven in Eindhoven. In het artikel staan daarnaast de argumenten die veel Nederlanders hebben om Rusland verantwoordelijk te houden voor de ramp en de roep om strengere sancties tegen Rusland.

Daarnaast staat een correspondentenverslag uit het rampgebied. Daarin komt onder meer aan vrouw aan bod bij wie vorige donderdag een lichaam van een van de slachtoffers door het dak viel. Ook vertellen mensen over ‘poppen’ die in het veld lagen en baby’s bleken te zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER