© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Oude Carrefour voor één dag omgetoverd tot griezelhuis

De oude Carrefour in de Boomstraat wordt zaterdagnamiddag een echt griezelhuis. De Verenigde Handelaars zijn er, samen met de technische dienst van de gemeente, al dagen aan het werk om alles om te toveren tot een spookhuis zoals op de kermis, maar dan in het groot.

Theo Derkinderen

De Bornemse handelaars waren al een tijdje aan het nadenken om iets speciaals te organiseren rond Halloween. “De etalages van onze winkels zijn wel aangekleed en vorig jaar hebben enkele winkeliers zich zelfs verkleed in hun zaak. Maar we wilden eigenlijk nog meer doen”, zegt Bart Stevens van de Verenigde Handelaars.

Toen kwamen Goedele De Clerck van de dienst lokale economie en schepen van Gezondheid Tom Van Ranst (CD&V) met het idee om iets in de oude Carrefour in elkaar te steken. “Dat winkelpand staat al jaren leeg. Daarom lanceerden we het plan om er een echt bibberdoolhof van te maken. Vergelijk het maar met het spookhuis op de kermis, maar dan veel groter. Met reusachtige spinnen, angstaanjagende figuren en skeletten.”

“Maar de kinderen kunnen ook een pompoen uithollen en ze kunnen zelfs naar een griezeltekenfilm kijken in de bioscoop die we hier voor de gelegenheid ook hebben ingericht. Het wordt de film Hotel Transylvania”, licht Tom Van Ranst toe.

En wie wil, kan ook geschminkt worden. “Je kan je als weerwolf laten schminken, maar bijvoorbeeld ook een akelig litteken in schmink laten aanbrengen. Het is uiteindelijk maar één keer Halloween per jaar.”

Het is de bedoeling dat de kinderen alleen, zonder hun ouders, komen griezelen. “Eigenlijk is de oude Carrefour nu zaterdag een soort griezelkinderopvang. We werken samen met de jeugddienst. Zij zijn verkleed, houden een oogje in het zeil en zorgen ervoor dat de kinderen zich enorm amuseren. In tussentijd kunnen de ouders gaan shoppen in de Bornemse winkelstraten. En wie iets bij een Bornemse handelaar heeft gekocht, krijgt een kop pompoensoep aangeboden.”

Het griezelhuis is nu zaterdag geopend tussen 13 en 18u. De toegang is gratis. De oude Carrefour ligt in de Boomstraat 16.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER