© bdd

Parket in beroep tegen 19 jaar cel voor Roel Tielens voor doodslag

Het Openbaar Ministerie heeft beroep aangetekend tegen de veroordeling van Roel Tielens (34) uit Dessel tot 19 jaar celstraf voor doodslag op zijn partner Sandy Luyten (30). De aanklager had eerder acht jaar meer gevorderd.

Ivo Meulemans

De strafrechter in Turnhout veroordeelde Roel Tielens op 19 april tot 19 jaar celstraf. Het Openbaar Ministerie had eerder 27 jaar cel gevorderd.

De strafrechter achtte het niet bewezen dat er voorbedachtheid in het spel was toen Tielens het huis in de Zandvliet in Dessel binnenstapte waar hij met zijn partner Sandy Luyten woonde en waar hij haar weinige tijd later ombracht met twee messteken. Dus werd de door het parket veronderstelde ‘moord’ op Sandy omgezet in de minder zware betichting van ‘doodslag’.

Voor de nabestaanden stond het als een paal boven water dat Tielens op 6 december 2015 de aanval had gepland en dat hij haar ook effectief wilde doden: moord dus.

Advocaat Jef Vermassen zei tijdens de behandeling van de zaak dat hij, net als het Openbaar Ministerie, geen woord geloofde van de bewering van Tielens dat de doodbrave Sandy haar partner bij zijn thuiskomst in de zetel opwachtte, met in de ene arm haar kindje en in de andere hand het mes waarmee ze weinig later zou worden vermoord. Sandy stierf uiteindelijk in de voortuin van de overburen.

Na het Openbaar Ministerie gingen ook de burgerlijke partijen in beroep. De zaak verhuist nu naar het hof van beroep in Antwerpen. Een datum voor het proces is er nog niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER