© HSB

68-jarige man bekent moord op gehandicapte stiefzoon

De 68-jarige man die woensdagmorgen gearresteerd werd voor de dood van zijn 48-jarige gehandicapte stiefzoon in Tremelo, heeft in de loop van de avond tijdens een ondervraging door de Leuvense onderzoeksrechter zijn betrokkenheid bekend bij deze feiten. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden op verdenking van moord. Vrijdag moet hij voor de raadkamer verschijnen, zo meldt de Leuvense parketwoordvoerster Sarah Callewaert woensdagavond.

In een woning aan de Emiel Dupontlaan in Tremelo hebben de hulpdiensten woensdagochtend het levenloze lichaam aangetroffen van een 48-jarige gehandicapte man. De man, die aan het syndroom van down leed, was het slachtoffer van een moord. Dat meldt het parket.

In het pand bevond zich op dat ogenblik ook een 68-jarige vriend van de moeder van het slachtoffer die vorig jaar overleed. De man werd opgepakt en ging later op de dag over tot bekentenissen.

“De hulpdiensten werden gecontacteerd door een familielid van het slachtoffer. Zij hebben de man dood aangetroffen in bed”, zegt woordvoerster van het Leuvense parket Sarah Callewaert. “Vervolgens is er een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens moord.”

De 68-jarige vriend werd door de politie verhoord, omdat hij verwondingen heeft die erop konden wijzen dat hij de feiten pleegde. In zijn eerste verklaring bij zijn arrestatie stelde de man "dat de feiten het gevolg waren van het onverwerkt blijven van het overlijden van zijn partner".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER