© Luk Luyten

Twee Wilrijkenaren werken mee aan Britse documentaire over redding in Pyreneeën

Op uitnodiging van de Britse zender ITV mochten twee Wilrijkse vrienden in Londen gaan vertellen over hun redding na een val in de Pyreneeën nu zeven jaar geleden. Ze deden dat als bijdrage aan de nieuwe docureeks 'Saved' waarin mensen die anderen op één of andere manier uit de nood helpen hun verhaal mogen doen.

Luk Luyten

Enkele weken kregen Wim Magits en Jos Luyten een uitnodiging in de bus van Will Close-Ash, de leider van het team dat het tweetal toen uit hun hachelijke situatie kon redden. Na een telefonisch gesprek met de producer van de reeks namen ze de uitnodiging aan en gingen in een Londense studio hun verhaal doen.Toen zij in mei 2008 met vijf andere vrienden een bergwandeling maakten op de Canigou, verloren Wim en Jos het evenwicht en vielen 200 meter naar beneden. Een team van bergscouts dat toevallig in de buurt was, merkte een bloedspoor op, vond de twee in de sneeuw onderaan de berg en diende de eerste zorgen toe. In shock en onderkoeld werden ze per helikopter naar het ziekenhuis in Perpignan gevoerd.

Over hun wedervaren maakt ITV in de nieuwe reeks een aflevering met de getuigenissen van Will, Wim en Jos, met de foto’s en het korte filmpje dat tijdens de redding werd gemaakt en met een reconstructie door acteurs.

****** Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Stad ******

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER