© Photo News

Dries Mertens opnieuw trefzeker in oefenpot

Dries Mertens heeft zijn Italiaanse club Napels mee aan de overwinning geholpen in een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser AS Cittadella. Het werd 5-1 voor de Napolitanen en Mertens tekende in de 79e minuut voor het laatste doelpunt van de wedstrijd.

De Rode Duivel kan al terugblikken op een geslaagde voorbereiding. In de met 8-0 gewonnen oefengalop tegen Anaune gaf de flankaanvaller twee assist en scoorde hij twee keer en ook tegen derdeklasser Feralpi Salo (5-2) deed Mertens de netten tweemaal trillen.

De 28-jarige Leuvenaar verklaarde recent dat hij Napels zeker niet zal verlaten. Met Maurizio Sarri, die de naar Real Madrid vertrokken Rafael Benitez opvolgt, heeft de ex-speler van onder meer Utrecht en PSV overigens een nieuwe trainer boven zich.

De Marokkaanse Belg Omar El Kaddouri, die na een jaar op uitleenbasis bij Torino terugkeerde naar Napels, scoorde het vierde doelpunt tegen Cittadella. El Kaddouri genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en speelde enkele wedstrijden voor de Belgische nationale beloften. Vorig jaar koos hij echter de Marokkaanse nationale elf. Napels, dat vorig seizoen als vijfde eindigde in de Serie A, begint het seizoen op 23 augustus met een verplaatsing naar Sassuolo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal