Vanhaezebrouck schrijft alweer geschiedenis, Coulibaly moet alleen Messi laten voorgaan

© PN

Trainer Hein Vanhaezebrouck blijft geschiedenis schrijven met AA Gent. In 2015 bezorgde hij de Buffalo’s de eerste landstitel in het 115-jarige bestaan, dit keer heeft hij ze voor het eerst twee keer op rij een Europese lente bezorgd. Tot voor de komst van Vanhaezebrouck overwinterde AA Gent in zijn hele geschiedenis nog maar één keer – in 1991-‘92 met René Vandereycken – nu doet de club dat plots twee keer in twee jaar.

vdm, gma

“Het is heel straf dat we voor het tweede jaar op rij overwinteren, vooral omdat er een overwintering in de Champions League bij is”, aldus Vanhaezebrouck. “En dan nog met dominant voetbal. Tot voor deze wedstrijd waren we de op een na dominantste ploeg in de Europa League. Enkel Manchester United was nog ­dominanter. Desondanks ­lagen we er voor hetzelfde geld uit. De kwalificatie is verdiend, maar toch ook wat onverhoopt. Want we hebben in drie wedstrijden ­onnodige en dure fouten ­gemaakt (twee keer tegen Shakhtar en thuis tegen Braga, nvdr.). Dat we toch doorgaan, is straf.”

Coulibaly moet alleen Messi laten voorgaan

Kalifa Coulibaly mag zich meer dan ooit de titel Mister Europe toe-eigenen. In de topschuttersranking van alle Europese kwalificatie- en groepswedstrijden staat de spits tweede. Hij moet alleen Lionel Messi laten voorgaan, die in de groepsfase van de Champions League maar liefst tien keer raak trof voor FC Barcelona. Coulibaly speelde in negen matchen 626 minuten mee, wat zijn gemiddelde op één doelpunt om de 79 Europese minuten brengt. Opvallend: met Leon Bailey (KRC Genk) en Lukasz Teodorczyk (Anderlecht) zitten er nog twee ‘Belgen’ in de top vijf. Topschutters in Europa:

1. Lionel Messi (FC Barcelona, CL) 102. Kalifa Coulibaly (AA Gent, EL) 83. Leon Bailey (Genk, EL) 7 4. Lukasz Teodorczyk (Anderlecht, EL) 75. Negen spelers 6

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen