© EPA

thumbnail:
thumbnail: null

EREDIVISIE. Ajax wint kraker, PSV pakt zege

Op de zesde speeldag in de Eredivisie heeft Ajax de kraker tegen Feyenoord gewonnen. De Amsterdammers gingen met een 0-1 zege lopen uit Rotterdam. Ricardo van Rhijn scoorde al na vijf minuten het enige doelpunt. PSV won met 4-0 van Cambuur. AZ was met 1-0 te sterk voor PEC Zwolle. Jan Wuytens bleef op de bank.

jtp, vtvn

Door de onverdiende nederlaag wacht Feyenoord dit seizoen nog altijd op de eerste competitiezege in De Kuip. Het fortuinlijke Ajax, dat de bal in de beginfase drie keer op de lat achter doelman Jasper Cillessen zag belanden, hield voor de eerste keer deze jaargang in de eredivisie de nul.

Feyenoord krijgt op de tweede speeldag van de groepsfase van de Europa League (groep G), op 2 oktober, Standard over de vloer.

Vitesse onderuit

Heerenveen wist waar het aan toe was tegen Vitesse. Als het won, kon het vanuit een zetel op de eerste plaats kijken naar de zondagsmatchen. Na 23 minuten opende Uth ook de score voor de bezoekers, maar nog geen vijf minuten later kon de defensie van Heerenveen Pröpper het scoren niet beletten. De ruststand was meteen ook de eindstand, waardoor Heerenveen een winning streak van drie matchen tot een einde ziet komen. Heerenveen blijft zo op de vierde plaats staan. Vitesse heeft de start van het nieuwe seizoen gemist, het staat voorlaatste met vijf punten.

In ADO - Go Ahead Eagles viel ook geen winnaar te bespeuren. Timothy Derijck scoorde een own goal, slechts in de slotfase kon Kramer alsnog de gelijkmaker tegen de netten duwen voor ADO. Beide ploegen schieten zo bijzonder weinig op met dit punt en blijven in de middenmoot.

Uitslagen

Vrijdag

Willem II - Breda 2-1

Zaterdag

ADO - Go Ahead Eagles 1-1Vitesse - Heerenveen 1-1Excelsior - Dordrecht 1-1

Zondag

Heracles - Twente 1-4AZ - PEC 1-0Feyenoord - Ajax 0-1PSV - Cambuur 4-0Utrecht - Groningen 16u45