© JVdP

© JVdP

© JVdP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Prins Laurent troost superfan van Gaston

Niet alleen de familie, maar ook de fans waren vrijdag overmand door verdriet. Wendy Duré (36) uit Mortsel is een Gaston Berghmans-fanclub op zichzelf. “Het was alsof ik mijn vava verloor toen ik het nieuws van zijn dood hoorde”, vertelt de vrouw, die troost vond bij prins Laurent.

kristin matthyssen

Wendy slaagde erin om de dienst binnen in de kerk bij te wonen. “Toen ik hoorde dat hij gestorven was, ben ik dezelfde dag nog naar de winkel gegaan om een herdenkingsshirt te laten bedrukken met zijn foto”, vertelt ze. “Op de voorzijde liet ik Bedankt Gaston drukken, met zijn geboorte- en sterfjaar. Op de rugzijde heb ik We zullen je missen gezet.”

Wendy ging bij de offergang Gastons echtgenote Jenny en dochter Chantal een hand geven. “Jenny zag mijn shirt en stak haar duim op, net als Chantal. Ze vonden het mooi. Ik heb hem in mijn leven een paar keer live aan het werk mogen zien. Niemand heeft mij harder doen lachen dan Gaston. Hij is onvervangbaar.”

Buiten werd Wendy, die nog aangegrepen was, zowaar opgevangen door een zeer attente prins Laurent, die zich na de dienst onder het volk mengde en uitgebreid voor selfies poseerde en zelfs handopleggingen deed bij hondjes die hem werden aangereikt. “We gaan hem missen, maar Gaston ís hier vandaag”, sprak de monseigneur de superfan bemoedigend toe. “Gaston is overal!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gaston Berghmans