"Ik ben een kind van God"

Vijf jaar geleden bestormde het nieuwe Amerikaanse talent Alexis Jordan ook de hitparade in Vlaanderen met haar "Happiness". Ze zou en moest de nieuwe Beyoncé of Rihanna worden, en met de steun van Jay Z kon dat niet foutlopen. Andere hitsingles volgden, onder meer een samenwerking met Grammy Award-winnaar Sean Paul. Maar eind 2011, nadat ze bekendgemaakt had dat ze aan haar 2e album werkte, werd het opvallend stil rond de toen 19-jarige Jordan. Het kwam tot een breuk met Jay Z’s platenmaatschappij Roc Nation en Jordan zakte geleidelijk muzikaal in de anonimiteit weg.

Al bleek er aanvankelijk, na het succesvolle debuutalbum, geen vuiltje aan de lucht. Zo verklaarde ze eind december 2011 nog een BFF te zijn van Beyoncé, de echtgenote van Jay Z: "Ik spendeer veel tijd met haar. In het begin was dat wel wat vreemd, omdat ik altijd zo’n grote fan van haar ben geweest. Maar intussen voelt onze vriendschap vrij normaal aan."

Maar met Roc Nation was het moeilijker samenwerken en eind maart 2015 kwam het dan ook tot een breuk. "Ik ben niet de laan uitgestuurd. Maar er is een belangrijkere reden waarom ik mijn contract met Roc Nation heb opgezegd", liet ze via haar Twitteraccount weten. "Als jullie je afvragen waarom ik al zolang geen nieuwe muziek meer op de markt breng, dat is omdat ik een geweten heb. Ik ben een kind van God en het is het moment dat ik dat ten volle besef. Het perfecte moment."

Toch klonk het op het hoogtepunt van haar carrière nog helemaal anders. Zo vertelde ze in mei 2011 aan nieuwswebsite Daily Record: "Ik hoop dat ik platen kan blijven maken en ooit een Grammy of World Music Award kan winnen. Jay Z vindt dat ik op de goede weg ben, maar dat er nog een lange weg af te leggen is. Daarom is de boodschap: niet nadenken en er volledig voor gaan."

Maar dit betekende niet dat Jordan zomaar alles zou pikken om het te maken. "Ik wil graag een voorbeeld zijn voor jongeren die het beu zijn dat muziek zo geseksualiseerd wordt. Ik ben nog jong, dus heb ik liever dat ze me niet als seksobject bekijken. Ik kan ook wel op en top vrouw zijn, louter als vrouw", aldus Jordan in maart 2011 aan Company Magazine.

Of zoals ze in juli 2010 al op MTV gezegd had: "Ik wil meisjes tonen dat ze hun lichaam niet nodig hebben om de aandacht te trekken. Dat lichaam hou je beter een mysterie. Dat wil ik toepassen zolang mijn carrière verder loopt."

Haar liefde voor God deed haar uiteindelijk breken met Roc Nation, verantwoordelijk voor onder meer wereldhits als "Whip my hair" van Willow Smith, "FourFiveSeconds" van Rihanna en "RIP" van Rita Ora. "Ik ben onafhankelijk nu en ik werk nog altijd aan een 2e album. Het is allemaal zo opwindend. Ik kan nu mijn eigen keuzes maken, zelf creatief zijn, en noem maar op. Bedankt om te wachten op nieuw materiaal, maar ik ben er weer!", liet ze in juli 2015 weten op de rode loper van de bioscoopfilm "Magic Mike XXL".

Toch blijft het wachten op nieuw materiaal, wellicht omdat ze zwanger geraakte en onlangs van een dochter beviel. Op haar Twitteraccount staat haar liefde voor God nog altijd centraal, zoals "De kracht van het huwelijk zit ‘m absoluut in het gebed. Bid elke dag voor degene die je dierbaar zijn." Of, "Eert mijn koning Jezus. Zo blij voor deze nieuwe dag. Zo blij voor mijn leven!" Of "Als God iemand of iets van je wegneemt in je leven. Weet dat dat in je eigen belang is. Vertrouw op God."

De nieuwe Rihanna of Beyoncé is momenteel dus verder weg dan ooit. In tegenstelling tot 5 jaar geleden, toen ze scoorde met "Happiness". De single bereikte in Vlaanderen de 3e plaats en stond 4 maanden in de hitparade.

Meest gelezen