Zwitserland in de problemen door Leicester City

© AFP

Een klein Europees land, op het nippertje uitgeschakeld door Argentinië op het WK en barstensvol jong talent van buitenlands origine. Klinkt bekend? Zwitserland was een van de verrassingen op het jongste WK, maar heeft in de aanloop naar het EK met problemen af te rekenen. Ten eerste omdat de sterkhouders niet altijd spelen bij hun clubs. Ten tweede omdat de oprichting van een Kosovaarse nationale ploeg talent kan weglokken.

bla

Het grootste slachtoffer van de beperkte speeltijd is Gökhan Inler (31), een rots in de defensieve organisatie van Zwitserland sinds 2008. Om aan meer minuten te komen, ruilde hij vorige zomer Napoli voor het bescheiden Leicester City. Draaide dát even verkeerd uit. Leicester speelde kampioen zonder Inler en met pijn in het hart laat bondscoach Petkovic hem thuis voor het EK.

Ook Admir Mehmedi (Leverkusen) en Valon Behrami (Watford) komen minuten tekort. Sterren van de ploeg zijn Shaqiri (Stoke), Lichtsteiner (Juventus) en Rodriguez (Wolfsburg). En natuurlijk Granit Xhaka, voor 40 miljoen euro verkocht aan Arsenal en de duurste Zwitser ooit.

Populair is de Zwitserse ploeg ook niet meer. Gisteren was nog maar de helft van de tickets verkocht.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen