Trump gaat toch niet in debat met Sanders

© AFP

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, die naar eigen zeggen voldoende afgevaardigden heeft gewonnen om tijdens de Conventie in juli aangeduid te worden als de kandidaat voor de Republikeinen, zal dan toch niet in debat gaan met de Democraat Bernie Sanders. Het is volgens zijn campagneteam “ongepast” om met de kandidaat die op de tweede plaats eindigt in debat te gaan, aldus verschillende media.

Bij de Democraten staat Hillary Clinton aan kop in de race naar de nominatie om de kandidaat te worden bij de presidentsverkiezingen in november.

De Sanders-campagne had laten weten ze uitkeek naar een “inhoudelijk debat, waarin de zeer verschillende meningen van senator Sanders en de heer Trump voor de toekomst van ons land tegenover elkaar zouden worden geplaatst”. Trump had in het de talkshow Jimmy Kimmel Live gegrapt dat hij bereid was het debat aan te gaan met Sanders, maar daar komt hij nu dus op terug.

“Achterbakse” Clinton

“Hoe graag ik ook in debat wil gaan met Bernie Sanders,en het zou een gemakkelijk verdiende dag zijn, zal ik wachten om te debatteren met de persoon die bij de Democratische Partij op de eerste plaats eindigt, waarschijnlijk “Crooked” (achterbakse, red.) Hillary Clinton, of wie het ook mag worden”, aldus Trump in een mededeling. Hij verwijst ook opnieuw naar het feit dat Clinton en partijvoorzitster Debbie Wasserman-Schultz Sanders niet toelaten te winnen, en dat het Democratische kiesproces oneerlijk is.

Sanders hoopt dat Trump alsnog van mening verandert. Clinton weigerde maandag dan weer om een laatste keer in debat te gaan met Sanders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen