© pdr

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bart-à-vin, buitenbeentje tussen het vlees

Sommigen geven veel geld om art deco in huis te halen. Bart Adriaenssens installeerde zijn restaurant Bart-à-vin gewoon in een art deco varkenssnijderij uit 1903. De sommelier vond in chef-kok Tom Vanderborght de ideale sparringpartner om het buitenbeentje van de Slachthuiswijk te worden.

Johan Van Baelen

Het parcours van Bart Adriaenssens is op zijn minst origineel. Na de humaniora wilde hij perse naar de wijnbouwschool van Montpellier. Na de opleiding en toch wel lekkere stages in Zuid-Frankrijk kon hij voor wijnhandel Chacalli de Brusselse markt bewerken. Maar Bart wilde een eigen wijnzaak, waar je ook een hapje kon eten.

“Via via kwam ik uit bij dit pand in de Lange Slachterijstraat. In het begin deed ik alles zelf: koken en wijn aanreiken. Maar de zaak dreigde over mijn hoofd te groeien zonder kok.” Toen Tom Vanderborght erbij kwam, konden we de keuken eindelijk professioneel uitbouwen.” Zo gebeurde met drie vaste gerechten en drie suggesties per dag. Rijkelijk overgoten met wijn, dat spreekt voor zich.

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Lange Slachterijstraat 3, elke weekdag van 12-15u en van 18.30 tot 23u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER